Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
El Maresme actualitza el protocol per l'abordatge de les violències masclistes
La regidora d'Igualtat, Marta Romero, va assistir a la presentació d'aquest document clau que incorpora l´obligació de les administracions a actuar i protegir les víctimes.

En un acte celebrat el dimecres 24 d'abril a la Casa de la Dona de Premià de Mar, el Consell Comarcal del Maresme va presentar l'actualització del Protocol per l’Abordatge de les Violències Masclistes. El nou document introdueix substancials diferències respecte a l’anterior, ampliant el marc d’acció i incorporant, per exemple, les violències vicàries, obstètriques o digitals i introduint el concepte de “diligència deguda”, establint d’aquesta manera l’obligació dels poders públics d’actuar amb agilitat i eficiència per prevenir, investigar, perseguir, castigar i reparar adequadament els actes de violència masclista i protegir-ne les víctimes.

Amb aquestes actualitzacions, el Protocol s’adapta a la nova legislació ampliant l’esfera familiar o de parella a altres àmbits on també es vulneren els drets de les dones pel sols fet de ser dones com el laboral, social comunitari, digital, institucional, educatiu, sanitari, vida política i esfera pública. 

La regidora ha assegurat que des de l’Ajuntament s’està actuant tant com és possible per lluitar contra les violències masclistes i totes les que poden afectar la seguretat i benestar de dones, infants i adolescents.“No obstant, els nostres recursos són limitats i per això la nostra participació i implicació en les eines d’abast més general com aquesta del Consell Comarcal per així poder facilitar una més i millor cobertura”, ha explicat Marta Romero.

Protocol violències masclistes

Informació publicada el 3 de maig de 2024Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05