Pancarta 12
Pancarta 01
Pancarta 06
Pancarta 10
Pancarta 09
Pancarta 03
Pancarta 05
Pancarta 11
Pancarta 04
Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Caldes amb la gent gran
Des de l'Ārea d´Acciķ Social es valora molt positivament l´impacte que té en la gent gran tallers com el de musicoterāpia, el de pilates i el de la memōria

taller_musicoterapiaEl 2018 ha engegat amb forįa per a la gent gran de Caldes i un cop més s’ofereixen tot tipus de tallers i trobades setmanals per continuar sent actius durant el dia a dia. 

Una de les activitats amb les que es va acabar l’any 2017 i que té molt d’impacte en la vida emocional i social de la gent gran, ha estat el taller de musicoterāpia en el que van participar de manera activa un grup de persones de 65 anys. El curs, que es va iniciar l’octubre i va finalitzar aquest mes de gener, es va crear per tal d’afavorir el benestar social, físic i emocional de la gent gran de Caldes. 

taller_musicoterapiaDurant el taller, la gent gran que hi ha participat ha tingut l’oportunitat de tocar instruments de percussiķ petita, cantar, ballar, escoltar música en directe de violí... L’objectiu era treballar aspectes tan importants com la memōria, la coordinaciķ, les emocions, la relaxaciķ, la socialitzaciķ... Si bé és veritat que la musicoterāpia és un treball terapčutic aixō no vol dir que sigui un treball fei- 

xuc. En el taller els participants “s’ho han passat molt bé, han treballat quasi sense adonar-se’n i sobretot amb bon humor i gaudint del moment”, comenta Laura Aloy, regidora d’Acciķ Social. 

L’impacte positiu que tenen aquests tallers en la gent gran, que s’organitzen des de l’Ārea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Caldes, fa que s’estigui apostant per aquest tipus d’iniciatives. Exemple d’aixō son els prōxims tallers 

de pilates i memōria que han comenįat el 13 i 15 de marį respectivament, amb gran čxit de participaciķ. Segons informa la Regidoria d’Acciķ Social, després del taller de la memōria, estā previst dur a terme el taller de reminiscčncia, en el qual els avis i āvies hauran de fer el llibre de vida. També s’estā treballar per realitzar el taller de catalā i el d’informātica. 

Des de l’Ārea d’Acciķ Social s’informa a les persones que estiguin interessades a inscriure’s en algun dels cursos esmentats que es posin en contacte amb l’Oficina d’Atenciķ Ciutadana (OAC) de Caldes (de dilluns a divendres, de 9 a 14h a la planta baixa de l’Ajuntament, telčfon 93 791 00 05) o bé que es dirigeixin a la seu d’Acciķ Social (Equipa- ment de la Fabriqueta, Camí Ral 5-9) els dilluns, dimarts i dijous entre les 9h i les 13h del matí o truquin al telčfon 93 791 15 42. També es recorda la disponibilitat de l’ārea per atendre a nivell familiar i individual temes personals i familiars, tals com disminuciķ, dependčncia, salut, teleassistčncia o servei d’ajut a domicili. 

Coordinats amb la Creu Roja per incentivar la gent gran 

Actualment la Creu Roja es coordina amb l’Ārea d’Acciķ Social per oferir activitats complementāries a persones de més de 65 anys. Entre aquestes destaquen els tallers de manualitats relacionats amb els esdeveniments culturals que es ce- lebren a Caldes durant l’any com el taller de Pasqua i el de Sant Jordi. Així mateix, i amb motiu del berenar intercultural de dones que va tenir lloc el passat marį, els avis i āvies de Caldes van realitzar clauers per a les assistents i decoracions per a la sala. 


Informaciķ publicada el 17 d'abril de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05