Pancarta 12
Pancarta 01
Pancarta 04
Pancarta 11
Pancarta 02
Pancarta 09
Pancarta 05
Pancarta 10
Pancarta 08
Pancarta 06
Pancarta 03
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Un Sant Jordi associatiu a Caldes d'Estrac
L´čxit de públic i de bon ambient a la Fira d'Entitats, celebrada el 22 d'abril a l'Esplanada Can Muntanyā, ha servit per crear sinergies molt positives entre les associacions de Caldes.

firaEntitats1

patinatgeTot va comenįar de bon matí amb l'equip de l'Ārea de Cultura, les associacions i els partits de Caldes d'Estra disposant i decorant les taules i les carpes a l'Esplanada de Can Muntanyā.

aikidoA les 10, tal i com estava previst, tot estava llest per arrancar un Sant Jordi ple de roses, llibres, activitats, tallers i entitats a Caldes. Una de les primeres exhibicions que va engegar l'esperit de la Fira va ser la demostraciķ dels Amics del Bonsai que van treballar durant tot el matí en la composiciķ d’un paissatge de xipresos. Així mateix, a la seva parada, l’associaciķ Donastrak va fer una demostraciķ de punta. L'Associaciķ Aikido Estrac també va fer gala del seu esport amb una exhibiciķ a la pista central, per després donar pas, a l'espectacularitat de les patinadores del C.P.A de Caldes d'Estrac amb el seu ball, "Sķc com sķc". El ball de gegants va donar per acabada els espectacles del matí.

A les 11 del matí, després de la presentaciķ del llibre "Generaciķ (h)original”, els autors (la fotōgrafa Marta Huertas i el cantautor Dídac Rocher) van firmar exemplars del llibre a la parada de l'Associacio Amics del Teatre. El llibre surt de l'exposiciķ homōnima que es podrā veure a la Fundaciķ Palau en el marc del Festival Poesia i +.

bonsaiA les 12 del migdia va tenir lloc l'hora del conte entre la Biblioteca Municipal Can Milans i la Fundaciķ Palau. Just després es va obrir el micro de l'escenari i entre quatre o cinc persones van poder llegir textos i recitar poemes. Entre els valents que van pujar a l’escenari, va destacar la presčncia de Maria Choya, directora de la Fundaciķ Palau, que va llegir un poema de Palau i Fabre. Tot seguit, i davant d’un públic espectant, el grup de teatre jove va realitzar una lectura teatralitzada.

Els tallers de manualitats van ser un dels plats forts de la jornada de Sant Jordi.

Els nens i nenes de Caldes s'ho van passar d'allō més bé amb el taller de caixes-niu a la parada d'Arrels Cultura, el taller sobre cooperaciķ i respecte a la diversitat i el medi ambient (“El camí de les granotes”) a la parada de l'Associaciķ IMAGO i el taller de punts de llibre que va anar a cārrec de Fletxa d'Or i de la Fundaciķ Palau. Aquest últim taller anava precedit d’una visita a l'exposiciķ 'Pregon Desig' perquč la quitxalla pogučs inspirar-se abans de realitzar els seus punts de llibre.

horaconteEntre demostracions, tallers i exhibicions, els grans protagonistes de la fira d'entitats van ser precisament les associacions locals: la Fundaciķ Palau, Donastrak, Amics del Bonsai, Diables d'Estrac, Amics del Teatre de Caldes d'Estrac, la Creu Roja i l’Ārea de Serveis Socials, el Club esportiu d'Handbol, Aikido Estrac, el Club de Patinatge Artístic, Torrenova 40 Art i Esport, IMAGO, el Club Nāutic,  l’Associaciķ de Pescadors, la Fletxa d'Or, Caldes pels Animals, Arrels Cultura, la colla de Gegants i Grallers de Caldes d'Estrac, la Biblioteca Can Milans, els alumnes de sisč de l'Escola Sagrada Família, els alumnes de l'Institut Esteve Albert, l'ANC, l'Ārea de Serveis Socials, i els partits polítics municipals d'ERC, PSC i PdeCAT.

Cal destacar especialment el bon ambient i la gran participaciķ ciutadana a la Fira així com les sinergies que es van crear entre les entitats participants. Aquesta bona entesa entre les associacions son les que donaran lloc a futures colˇlaboracions que dinamitzen la vida cultural i social de Caldes. Aquest era, precisament, un dels objectius pel qual es va crear la Fira ara fa tres anys.

fideuadaLa jornada va concloure amb la fideuada popular organitzada per Amics del Teatre i feta a cārrec de la Paella Viatgera. Amb més de 150 persones i els tiquets exhaurits, la fideuada va ser tot un čxit. Per acabar l’āpat, el postre van ser dos pastissos dedicats a l'Antoni Mont i a la Ramona, dos avis de Caldes que van celebrar anys aquest abril.

Des de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac volem agraīr a totes les entitats i partits polítics participants a la Fira d'Entitats. També volem aprofitar per fer especial menciķ a la bona feina de l'equip de l'Ārea de Cultura i de la Brigada Municipal. Sense ells no hagués estat possible aquesta gran celebraciķ.


Consulta l'ālbum de fotos de la Tercera Fira d'EntitatsInformaciķ publicada el 24 d'abril de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05