Pancarta 03
Pancarta 07
Pancarta 10
Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 04
Pancarta 09
Pancarta 12
Pancarta 11
Pancarta 05
Pancarta 02
Pancarta 06
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
L'Ajuntament de Caldes reobre el Parc de Can Muntanyā el prōxim 19 de maig
El Festival "Tots som indígenes" celebra la reobertura del Parc Muntanyā amb música, menjar i beguda

reobertura_parc_muntanya

Després d'un any tancat al públic per culpa de la plaga de Tomicus, aquest dissabte 19 de maig a les 12 del migdia el Parc Can Muntanyā reobrirā de nou. Tot i que el parc no estā en les condicions ōptimes després de l'impacte mediambiental sofert, el parc s'ha regenerat prou com per poder obrir les seves portes grācies a les accions promogudes per l'Ajuntament, la Diputaciķ i el Consell Comarcal, la feina dels joves i de la mestra de taller de "Fent Camins" i a l'esforį dels veīns i veīnes de Caldes durant les jornades solidāries.

Es recorda que ja a finals del 2016 es va detectar entre un 30-40% de pins afectats per la malaltia de l'agent patogen Tomicus al Parc Muntanyā. Aquesta situaciķ era conseqüčncia, en part, a la sequera viscuda aquell any, a la massificaciķ de pins i a un deficient manteniment del Parc durant molts anys. Un cop detectada la plaga, l'Ajuntament de Caldes va posar fil a l'agulla per fer front als dos agents esmentats: la sequera i les plagues.

Juntament amb la colˇlaboraciķ del Consell Comarcal i la Diputaciķ de Barcelona es va portar a terme una sčrie d'actuacions durant el 2017 l'estiu i que van consistir, primer, en la tala dels arbres malalts i els morts i, segon, en la retirada dels pins morts i altres restes vegetals en la majoria de camins.

tots_som_indigenesEn aquest sentit, i en el moment de la reobertura, bona part del parc és accessible al públic, quedant les zones del penyassegat i els seus voltants encara tancades. Pel que fa a les accions de millora que queden pendents, el Consistori i diferents experts medioambientals s'asseuran a la Mesa del Parc convocada el proper 23 de maig per acabar de definir quines han de ser les accions necessāries per reestablir l'ecosistema i el bon funcionament del Parc.


Així mateix, cal destacar la tasca dels joves i la mestra de taller de "Fent Camins" (projecte d’ocupaciķ i jardineria promogut des de l'Ārea de Joventut) durant les últimes setmanes per arrenjar el māxim de camins possibles i fer-los accessibles. Des de l'Ārea de Joventut s'indica que "Fent Camins" continuarā treballant durant tot aquest estiu per millorar l'accessibilitat en les zones que encara continuen tancades al públic.

Per celebrar com es mereix la prōxima reobertura del Parc, l'Associaciķ Verdura i Cultura 39 amb la colˇlaboraciķ de l'Ārea de Cultura de l'Ajuntament ha organitzat la segona ediciķ del Festival de música intercultural "Tots som indígenes" que tindrā lloc a la Pčrgola del Parc de 12 a 18h del dissabte 19 de maig. Es tracta de la segona ediciķ del Festival "Tots Som Indígenes", des del qual es vol reivindicar la multiculturalitat de la societat, amb les actuacions d’Abdel Jalil, Ārab grup, Juano Damiani Quartet, Carre Candela Duo, Superrumberos i la Glabes i Afrolatino. Hi haurā servei de menjar i beguda disponible. Hi esteu tots i tots convidades!

Informaciķ publicada el 16 de maig de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05