anims
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
L'Associaciķ Arrels Cultura presenta el llibre “Fotografies antigues de Caldes 1870-1962”
Un llibre que representa un tresor documental de valor incalculable per a tos els caldencs i caldenques

Llibre_CaldesL’Associaciķ Arrels Cultura va presentar la tercera ediciķ del llibre “Fotografies antigues de Caldes 1870-1962” el passat 5 de maig a la Sala Cultural de l’Ajuntament de la mā de Lluís Bassat.

Llibre_CaldesEl publicista, que disposa també d’una gran colˇlecciķ d’art contemporani, va ser l’escollit per introduir el llibre ja que la seva histōria familiar i personal estā molt vinculada a la vila de Caldes d'Estrac. Durant la presentaciķ Bassat va recordar els estius de la seva infāncia viscuda a Caldes, quan, entre altres coses, va apendre a nadar.

Durant la presentaciķ Bassat va elogiar la feina de l’Associaciķ Arrels Cultura per portar a terme la tercera ediciķ del libre de fotografies, que representa la histōria d’un poble i que constitueix un tresor documental de valor incalculable per a tots els caldencs i caldenques.

Llibre_CaldesEl llibre “Fotografies antigues de Caldes” és un recull de fotografies del catāleg d’imatges que es van exposar l’any 1994 a l’Hotel Colķn. Després de l’exposiciķ, l’Associaciķ Arrels Cultura va veure la necessitat d’agrupar aquestes imatges en un primer llibre que es va imprimir i posar a la venta l’any següent, el 1995. Aquest primer llibre explicaba grāficament la historia de Caldes a principis de Segle XX a través dels seus paissatges i del seu urbanisme. Es va decidir editar un segon llibre que girava entorn de la gent del poble de Caldes (puntaires, pescadores, festes populars) i dels seus estiuejants. “Cal recordar que Caldes era una vila de pescadors i aigua termal cosa que va portar la gent benestant de Barcelona, cap a finals del Segle XIX, a Caldes i fer del nostre poble un dels poble d’estiueig de més prestigi de Catalunya”, explica Núria Serra, Presidenta de l’Associaciķ Arrels Cultura.

llibre_caldesLa primera ediciķ que consta de dos volums es va tornar a editar el 2001 i fa uns quants anys es va tornar a exhaurir. Així que Arrels Cultura va decidir portar a impremta la nova ediciķ (2018) que, en aquest cas, es composa d'un sol volum revisat, que inclou un capítol annex dedicat als caldencs i caldenques i a persones rellevants relacionades amb la nostra vila.

En resum, un llibre amb quasi trenta anys d’histōria i que segons comenta Serra, “no hagués estat possible sense la colˇlaboraciķ i la feina dels voluntaris que van ajudar l'any 94 a recollir, catalogar i divulgar aquestes fotografies”.

Aquells que ho desitgin podrán comprar el libre “Fotografies antigues de Caldes 1870-1962” a la Fundaciķ Palau, a l’Hotel Colķn i a Llibreria Set-Cičncies a Arenys de Mar per 20 euros.

Informaciķ publicada el 16 de maig de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05