Pancarta 01
Pancarta 12
Pancarta 03
Pancarta 07
Pancarta 04
Pancarta 09
Pancarta 06
Pancarta 02
Pancarta 10
Pancarta 11
Pancarta 05
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
AGENDA
Dissabte, 14 de juliol de 2018  -  2/4 de 8 tarda
FESTIVAL POESIA I +, DEL 5 AL 15 DE JULIOL

19.30 h. Presentaciķ del vídeo d’homenatge a Antoni Artigues, amb guiķ de Carles Rebassa i producciķ de Clack 

Lloc: Fundaciķ Palau, Sala Antoni Artigues 

Antoni Artigues estimava amb bogeria Josep Palau i Fabre. Units per l’experičncia de la poesia i del teatre, Artigues va apadrinar la investidura del poeta com a doctor honoris causa per la Universitat de les Illes Balears —el reconeixement més especial per a en Palau— i amb la companyia Mag Teatre (UIB) va participar en nombrosos muntatges de l’Alquimista: L’Esquelet de Don Joan, L’Alfa Romeo i Julieta, La trāgica histōria de Miquel Kolhas, Príncep de les tenebres, Avui, ĢRomeo i Julietaģ, La confessiķ o l’esca del pecat i La caverna. 

Presentem el vídeo, amb guiķ del poeta Carles Rebassa i produīt per Clack Audiovisual, com a sentit homenatge al professor i activista per la cultura, al mag de la llengua i la llibertat, i bategem la sala d’exposicions de la planta baixa amb el seu nom. 

Entrada lliure 

20 h. David Castillo i Maria Cabrera . Poemes de teatre i d’alquímia 

Lloc: Fundaciķ Palau, Pati 

Dos poetes de generacions i estils ben diferents perō units per l’amor a Palau i Fabre s’endinsaran en la seva poesia, des dels llibres que componien Poemes de l’alquimista als de Les veus del ventríloc, procedents de la seva obra teatral.
Així mateix, recrearan alguns dels poetes preferits de Josep Palau i Fabre, que solia recitar, com ara Dante, Sagarra, Riba, Baudelaire, García Lorca i Rimbaud, entre d’altres. 

David Castillo, que va cončixer bé l’Alquimista i va ajudar en la difusiķ de la seva obra, ens acostarā a una personalitat única, mentre que Maria Cabrera donarā veu i cos als poemes, amb l’objectiu d’ampliar la mirada sobre una poesia que ha marcat diverses generacions počtiques. 

Entrada lliure 

albert_roig21 h. Nit de Poetes: Dolors Miquel, Albert Roig i Blancallum Vidal 

Lloc: Parc de Can Muntanyā 

Enguany tenim una Nit de Poetes amb tres noms imprescindibles de la poesia en catalā, tres veus prōpies amb universos ben diferents i amb el mateix grau d’exigčncia a l’hora d’enfrontar- se a la paraula i la tradiciķ. 

Dolors Miquel (Lleida, 1960) ja fa vint anys que es va animar a saltar de la pāgina impresa per donar veu i forįa als seus poemes a través d’uns recitals enčrgics i vigorosos, en quč la tradiciķ i el ritme es donen la mā amb una mirada crítica i ācida. Acaba de publicar el llibre Heavy Miquel, en quč no perd el sentit de l’humor que la caracteritza. 

Albert Roig (Tortosa, 1959) ha publicat, entre d’altres, els llibres de poemes Cķrrer la taronja, 1979-2001 (2002), A l’encesa (2007) i La tempesta (2011). A partir d’una lectura i escriptura rigorosa i pausada, Roig s’ha anat acostant puntualment al recital, sovint acompanyat de músics i altres artistes, a banda de traduir autors com W. B. Yeats i Manoel de Barros. 

Blancallum Vidal (Barcelona, 1986) ha publicat els llibres de poemes La cabra que hi havia (Documenta Balear, 2009), Nosaltres i tu (Lleonard Muntaner, 2011), Homes i ocells (Club Editor, 2012) i Visca! (Documenta Balear, 2012), que l’han situat com una de les veus més destacades de les últimes generacions, algú capaį de transmetre amb la seva veu poderosa la joia del llenguatge. 

enric_montefoscu22.30 h. Enric Montefusco, Solo Show 

Després d’aquella celebrada abraįada a la música popular que va significar el seu debut en solitari, Meridiana (Buena Suerte, 2016), Enric Montefusco no ha deixat d’explorar per terra, mar i aire els mecanismes de la canįķ. 

A la publicaciķ del seu primer llibre, Carne de caņķn (Bandaāparte, 2018), sumari de totes les seves lletres i textos escrits en castellā acompanyats de relats autobiogrāfics fins ara inčdits, s’afegeix Coros de medianoche (Buena Suerte, 2018), un EP on es fa acompanyar de cinc artistes —Albert Pla, Niņo de Elche, Maria Arnal, Nacho Vegas i Los Hermanos Cubero— amb qui comparteix actitud, compromís i un concepte de la creaciķ gens acomodatici. 

Més informaciķ [+]

Un autor en plenitud que, al Poesia i +, es presenta acompanyat únicament de la seva guitarra per repassar una evoluciķ que, des del hardcore de Standstill a les seves incursions en el postdrama i la performance, és una aventura insōlita i apassionant. 

Entrada: 12 euros 

Lloc: Fundaciķ Palau i Parc Can Muntanyā
Adreįa: La Riera, 54
Ho organitza: Fundaciķ Palau
Preu: Gratis, gratis, 12 euros
Tipus d'acte: Mostra, Literatura
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05