Ajuntament de
Caldes d'Estrac
L'arribada de la flama del Canigó, la foguera, el sopar popular, la música en directe i la festa es converteixen en els actes principals de la nit de Sant Joan

sopar

flama_canigo

La Nit de Sant Joan a Caldes d'Estrac va resultar ser una de les nits més vibrants de l'any. El foc va tornar a ser ser un dels protagonistes durant la nit més curta de l’any amb la tradicional recollida de la flama del Canigó i la impressionat encesa de la foguera a la platja del Bassiot.


flama_canigo

La platja de les Barques va resultar ser l’escenari escollit per rebre la flama del Canigó provinent de les teies del cim que van recollir prèviament David Serra, tècnic de l’Àrea de Cultura, i Roser Alsina, de l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac. A les 23h i davant d'un nombrós grup de gent, David Serra va donar pas a l'arribada de la flama i a l'encesa del peveter i va llegir el manifest d’Òmnium Cultural escrit per Jordi Cuixart, president de l'associació i actualment en presó preventiva per l'1 d'Octubre. Segons va llegir Serra i en paraules de Cuixart, la Flama del Canigó "agermana els Països Catalans" i "és un símbol d’esperança en el futur". Després i amb gran participació de veïns i veïnes de Caldes i d'altres punts de la comarca del Maresme que es trobaven en el sopar popular, es va portar el peveter de la Platja de les Barques a la platja del Bassiot on es va encendre la impressionant foguera.


L’encesa de la foguera, que va estar cremant fins la matinada, van captivar a tots els assistents omplint la nit de foc a les platges de Caldes. 


foguera

El sopar popular que va començar a les 9 a la platja de les Barques va ser una de les activitats amb més participació de tota la nit. Segons l’Associació de Pescadors més de 500 persones es van aplegar a les 85 taules que es van muntar a la platja. Allí els assistents van poder preparar carn i peix a les brases que estaven disposades al costat de les taules. Els organitzadors també van disposar un servei de bar per aquells que ho desitgessin.

La nit va continuar a la platja de les Barques gràciesa la música de l'Orquestra Motherfuckers a partir de les 23:30h i el DJ Salt&Pepper (Cristian Florido B2B Marc Lacasa) a partir de les 2h de la matinada. Segons l’Associació de Pescadors, entre els participants al sopar i els grups que van anar al concert gairebé un miler de persones van passar per les platges de Caldes a celebrar la revetlla.

Les activitats de la revetlla d’aquest any han estat organitzades pel Club Nàutic Caldes d'Estrac - Associació de Pescadors, La Quadra del Mar, la Penya 'Apa Anem-hi' d'Arenys de Mar i l'Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Caldes d'Estrac amb el suport de la Creu Roja.

Informació publicada el 25 de juny de 2018