Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Dia Mundial de la Presa de Consciència de l'Abús i els Maltractaments a les Persones Grans
Des de la Regidoria de la Gent Gran i d´Acció Social volem fer difusió d'aquesta data per a una major consciència social

mans_gransAvui, 15 de Juny és el Dia Mundial de la Presa de Consciència de l'Abús i els Maltractaments a les Persones Grans. Des de la Regidoria de la Gent Gran i d’Acció Social volem fer difusió d'aquesta data per a que la tinguem present per a la gent gran de Caldes d’Estrac.

El 19 de desembre de 2011, les Nacions Unides van reconèixer l'abús i el maltractament envers les persones grans com un problema social mundial que afecta la salut i els drets humans de milions de persones.

S'entén per maltractament envers les persones grans aquella acció, única o repetida, o la manca d'una resposta adequada, que causi danys o angoixa a una persona gran i que tingui lloc dins de qualsevol relació on existeixi una expectativa de confiança (OMS, INPEA 2002)

L'objectiu de fer difusió és crear una major consciència social i política de l’existència del maltractament i abús que es produeix envers la gent gran.


Per tenir unes dades en ment, segons un estudi elaborat pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya de l’any 2015, de les 10.500 persones grans estimades que han rebut maltractament, un 90,2% de les víctimes no denuncia, sent els abusos físics i patrimonials-econòmics els més assenyalats.
A la província de Barcelona al 2019, es van registrar més de 400 casos on les dones eren les principals afectades.


El silenci de les víctimes pot estar motivat per diferents causes: per sentiments contradictoris quan el maltractament es produeix en un entorn de confiança, per por a represàlies, per aïllament social, per falta de consciència, o per causa d’un deteriorament cognitiu. Malauradament, aquests fets tenen lloc amb molta freqüència i es presenten en diferents
formes: maltractament econòmic, maltractament físic, maltractament psicològic o emocional, maltractament sexual, negligència, abandó i altres vulneracions de drets.

Us deixem un enllaç per a qui vulgui ampliar la informació sobre les accions i protocols que hi han al respecte:

https://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/ambits_tematics/gent_gran/maltractaments_a_persones_grans/

Esperem entre tots anar posant llum sobre aquest situació.

Informació publicada el 15 de juny de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05