Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 07
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
Inici > Termalisme
TERMALISME
Dades de l'àrea

Regidor: Marta Romero i Soriano 

Tècnic de l'Àrea: Carles Cáliz

Recursos de l'Àrea:

aigua termal1Aquesta àrea municipal treballa de forma conjunta amb els establiments privats amb l'objectiu d'articular una oferta completa de Caldes d'Estrac com a destinació termal i fomentar així els atractius de la nostra vila, aconseguint al mateix temps, nous segments de visitants i un augment de pernoctacions i de duranda de les estades. Aquesta tasca passa per oferir els atractius propis de la vila dintre d´una oferta conjunta de la destinació on el gran atractiu són les aigües termals.

Caldes d'Estrac és una de les viles integrants del Consorci de les Viles Termals de Catalunya i durant el present mandat ostenta la seva presidència. El Consorci té l'objectiu de promoure les propietats terapèutiques i lúdiques de les aigües termals de les viles catalanes. Primordialment la tasca consisteix en l'organització de diferents  campanyes de promoció per a donar a conèixer als possibles usuaris de proximitat les possibilitats de salut i relax de les aigües mineromedicinals de Catalunya.

L'any 2016 es va aprovar inicialment la dissolució i liquidació del Consorci de Viles Termals de Catalunya per transormarse en una associació.

En data 28 de març de l'any 2022 , el Ple de la corporació aprova l'adhesió de Caldes d'Estrac a l'Associació de les Viles Termals Catalanes.

Les finalitats de l´Associació de Viles Termals de Catalunya són, a grans trets, les següents:

 •        El  desenvolupament coordinat dels recursos existents a l´entorn de les aigües minerals i termals en els respectius municipis, potenciant-los mitjançant la seva promoció turística, planificació, gestió i explotació sostenible d´acord amb la normativa vigent. A tal fi s´impulsaran actuacions de promoció i desenvolupament de les viles termals i dels seus actius relacionats amb el món termal.

 •        Crear un espai en comú de coneixement, mitjans i activitats per aconseguir un desenvolupament sostenible del termalisme a Catalunya, des d´una perspectiva turística, sanitària, social, cultural i mediambiental.

 •        Promoure la millora i manteniment de l´espai turístic urbà dels municipis associats i el que està més directament vinculat als recursos termals.

 •        Dur a terme actuacions d´investigació, desenvolupament i innovació entorn als recursos termals, en el cas que es disposi del finançament i amb col·laboració amb empreses, universitats o centres de recerca i d´investigació de Catalunya, l´Estat o de l´àmbit de la Unió Europea.

 •        Implantar actuacions de protecció mediambiental i sanitària de les aigües minerals i, totes aquelles altres que es considerin necessàries per al millor desenvolupament de les Viles Termals de Catalunya, d´acord amb la legislació sectorial d´aplicació.

Caldes també forma part de la Secció de "Villas Termales", de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), de la qual l'alcalde n'és el seu vicepresident.

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05