Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 01
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
El conseller Josep M. Pelegrí i l'alcalde donen el tret de sortida de la 20a Pesolada
Divendres 7 de març comença la 20a Pesolada a set restaurants de Caldes d'Estrac, amb menús que s'elaboren amb el pèsol de la floreta o garrofal com a protagonistes d'aquest certamen gastronòmic, plenament consolidat. Algunes d'aquestes receptes es van degustar ahir al vespre en l'acte d'inauguració de l'edició d'enguany de la Pesolada, que va anar a càrrec del conseller d'Agricultura, Josep M. Pelegrí i de l'alcalde de Caldes, Joaquim Arnó.

L’acte -celebrat al restaurant Marola, de Caldes d’Estrac- el va organitzar l’Associació de Restauradors i Hostalers locals i va aplegar representants de diversos sectors vinculats al turisme i la restauració, a més de diferents càrrec polítics, entre ells, l’alcalde de Caldes d’Estrac, Joaquim Arnó; els diputats maresmencs, Benet Maimí  i Salvador Milà; i el president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez.

pesolada1     pesolada2

La Pesolada de Caldes d’Estrac és l’esdeveniment gastronòmic al voltant del pèsol amb més trajectòria de tots els que s’organitzen  al Maresme. Així ho va explicar el president de l’Associació de Restauradors i Hostalers de Caldes d’Estrac, Josep Navarro, qui va destacar l’esforç realitzat durant aquestes 20 edicions de la Pesolada per part del sector de la restauració local, “que ha apostat per mantenir un certamen plenament consolidat, després d’haver patit crisis econòmiques potents com aquesta darrera”.  Navarro –que també és president del Gremi d’Hostaleria de Mataró i Maresme- també va reivindicar Caldes d’Estrac com a municipi pioner en l’organització d’aquesta ineludible cita gastronòmica, que també és el primer que enguany obre el cicle de pesolades que es celebren a la comarca, com va explicar el president del Consorci de Turisme Costa de Barcelona-Maresme, Jaume Borrell.

pesolada3     pesolada4

L’alcalde de Caldes d’Estrac, Joaquim Arnó, va refermar la voluntat de continuar treballant en col·laboració amb el sector de la restauració local per a properes edicions de la Pesolada. El Conseller Pelegrí, va encoratjar a obrir noves expectatives d’aquesta cita gastronòmica de Caldes, que “passen per aprofitar les qualitats nutricionals del pèsol, fer-lo  un producte de proximitat i obrir-lo a l’exterior”. En aquest sentit,  Pelegrí va destacar les tasques que es desenvolupen des del departament per aconseguir un segell de qualitat per alguns productes que podria ser perfectament adequat per la varietat de pèsol de la comarca, coneguda com “la perla verda del Maresme”.

pesolada5     pesolada6

Consulteu els restaruants de la 20a Pesolada en el següent document adjunt.

diptic pesolada 2014

diptic pesolada 2014

Fitxer: diptic_pesolada_2014.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 295.51 kB

Informació publicada el 7 de març de 2014Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05