Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Vicent Partal ofereix una visió optimista del procés sobiranista
El periodista recomana “gaudir del procés històric que estem vivint”
El periodista Vicent Partal, director de Vilaweb, va presentar el seu llibre “A un pam de la independència”, en un acte celebrat a La Fabriqueta i inclòs en el cicle “Dret a Decidir”, que organitza l'Ajuntament de Caldes d'Estrac.

vicent partalvicent partal

Partal va fer un repàs de la situació actual amb arguments sòlids i explicacions creïbles a partir de la gestació del nou Estatut del 2006, tot valorant els fets principals que han passat des de llavors i atorgant el protagonisme del procés a la mobilització del poble català. El periodista creu fermament que “la independència de Catalunya és possible i que aquesta s’ha de produir en el sí de la Unió Europea”. També va apuntar els possibles escenaris que es produiran abans i després de la consulta del 9 de novembre de 2014, “si anem superant els obstacles del govern del PP”.

Partal, que com a periodista ha estat testimoni directe de processos d’independència de nacions europees com Lituània, Eslovènia i altres, va remarcar que davant la voluntat majoritària d’un poble, no hi ha govern ni organització internacional que ho pugui aturar. Per això va considerar molt important el que passi el proper 11 de setembre. "Si aquell dia – va dir- Catalunya surt al carrer i deixa ben clara la seva voluntat sobirana, la independència no tan sols serà possible, sinó que serà realitat”.

Igualment, va exhortar a tothom a no tenir por de les visions catastrofistes que alguns pronostiquen, ni va deixar opció a cap altra negociació amb l’Estat espanyol que el termes i detalls de la independència. Per Partal, els pactes fiscals i les propostes federalistes, ja han passat a la història. Per ell, el govern del PP és presoner de les seves paraules i ja fa temps que ha situat el procés actual en un carreró sense sortida que no porta enlloc.

Al final de l’acte, Vicent Partal va fer una recomanació a tots el presents, “gaudiu d’aquest procés perquè estem fent història, perquè en som protagonistes i perquè estem davant una oportunitat única gracies a la nostra voluntat i ganes de ser lliures i també fruit del treball persistent i difícil d’anys enrere i de moltes persones que hi han treballat”.

Informació publicada el 28 de març de 2014Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05