Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Miquel Calçada, Comissari del Tricentenari de Catalunya, presideix els actes institucionals del Combat de Caldes
A partir de les 12 del migdia del diumenge, les autoritats i representants institucional honoren solemnement els protagonistes del Combat de Caldes del 1713

El llibre d´honor de l´Ajuntament de Caldes d´Estrac ja compta amb la signatura i els desitjos de Miquel Calçada encapçalat per les paraules “recuperar el camí que havíem oblidat”. 

signatura llibre miquel calçada caldes estrac  fotografia oficial acte commemoracio caldes tricentenari

El Comissari va ser  pel Govern Municipal amb l´alcalde Joaquim Arnó al front i per representants d´entitats locals i de municipis veïns. Un cop signat el llibre d´honor i dels petits parlament de rigor, la comitiva, encapçalada per Calçada i Arnó van recórrer les paradetes de la “Fira d´oficis i d´artesania” de l´època fins arribar a l´esplanada Muntanyà, on van passar revista a l´assentament
de la Companyia dels Miquelets, esplèndidament uniformats i disposats.

tricentenari alcalde calçada revista soldats caldetes

L´acte oficial va prendre un to més solemne a la Pèrgola de Can Muntanyà. Des del “Mirador de l´11 de setembre”, l´alcalde Arnó va pronunciar un discurs encomiant als presents a “Recordar el que ara som i el que volem ser, sense defallir en la nostra esperança i sabent quin és el camí: no hi ha pedra que estigui per sobre la voluntat del poble”

Al seu torn, Miquel Calçada va  insistir en la importància de divulgar els fets del 1714 arreu de la població catalana i en l´entusiasme que ha d´acompanyar aquesta acció, entusiasme que va veure reflectit a Caldes. Segons Calçada “aquest 2014 és un any de cruïlla important pel país, que s´ha d´afrontar de forma pacífica amb les eines del diàleg i la democràcia”.

Finalitzats els discursos, es va procedir a la Hissada de la Senyera sota els cants de La Senyera i l´himne dels Segadors, una ofrena floral  i les salves realitzades per una representació de tots els grups recreadors de la batalla: els Miquelets de Catalunya, els Miquelets de Badalona, el Regiment de Sant Narcís, el Regiment de la Ciutat i els Hússars Hongaresos, sota la consigna: “per les llibertats de Catalunya”.

Les salves i el seu so caràcterístic, el fum i l´olor a pòlvora negra van posar punt i final a l´acte oficial. 

salves tricentenari

Consultar l'àlbum de fotos de tot el Combat [+]

Notícia de M1tv sobre el Combat [+]

Informació publicada el 18 de juliol de 2014Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05