Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 02
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
50 artistes de primera línia pintaran fragments del quadre “Onze de Setembre” d´Antoni Estruch
El resultat s´exposarà a Caldes com a cloenda dels actes del Tricentenari

Ni més ni menys que 50 artistes catalans de renom han acceptat la invitació que els hi ha formulat l´Ajuntament de Caldes d´Estrac i pintaran la seva particular versió del fragment que se´ls hi ha adjudicat del quadre “Onze de Setembre” d´Antoni Estruch que immortalitza la caiguda del Conseller en cap Rafael Casanova al setge de Barcelona, durant la Guerra de Successió.

Aquest quadre va ser pintat al 1907 i es va mostrar en públic per primera vegada a la Sala Parès en 1909. Es tracta d´una de les poques obres catalanes que fan referència als successos de 1714 i actualment s´ha convertit en icona dels actes del Tricentenari. El seu autor, Antoni Estruch, va ser un destacat pintor historicista originari de Sabadell, i de la seva obra també en destaca el quadre "Corpus de Sang". 

A partir doncs d´aquesta obra, l´Ajuntament de Caldes d´Estrac, sota la direcció dels comissaris Pim Colomer i Sol Mussons, organitzarà l´exposició del resultat de l´experiència que portarà  el nom de “Visió fragmentada”. Serà  una exposició que condensarà 50 mirades diferents, pròpies, personals i lliures sobre l´obra original. 

El quadre "Onze de setembre" d'Estruch, es fragmentat en 50 parts perquè cada artista treballi una part donant la seva visió particular. El resultat serà una obra innovadora que s'exposarà a Caldes d'Estrac el 18 d'octubre  
El quadre "Onze de setembre" d'Estruch, es fragmentat en 50 parts perquè cada artista treballi una part donant la seva visió particular. El resultat serà una obra innovadora que s'exposarà a Caldes d'Estrac el 18 d'octubre  

El quadre resultant tindrà les mateixes mides que l´original, és a dir, 2,50m x 4 m i s´exposarà el proper 18 d´octubre a Caldes d´Estrac. Les cinquanta obres es muntaran en cinc fileres de deu columnes. Cada artista disposarà de 46 x 38 cm d´espai per treballar el segment que li correspon.

Segons afirma Elisabeth Segura, Regidora de Cultura de l´Ajuntament de Caldes d´Estrac i Sol Mussons, coordinadora de cultura i comissària de l´exposició: “S´ha preparat una selecció d´artistes catalans reconeguts per la seva trajectòria i el seu llarg currículum d´exposicions en galeries d´art. És en aquest equilibri d´excel•lència en el que es basa l´èxit d´aquesta instal•lació, un artista mal triat, hagués suposat que els altres retiressin la seva obra”.

Consultar artistes que hi participaran [+]

Informació publicada el 12 d'agost de 2014Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05