Pancarta 08
Pancarta 02
Pancarta 07
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Notable increment de visitants al Parc Muntanyà durant l´estiu
L´Ajuntament incrementa les tasques de manteniment ecològic i lluita per eradicar un peix invasor, la “gambussia sp” que amenaça l´equilibri de l´ecosistema dels estanys.

Malgrat no disposar de xifres concretes, fonts de l´Ajuntament i de l´empresa responsable de la conservació del Parc, afirmen que durant els darrers mesos ha augmentat força l´afluència de visitants que posen a prova les darreres millores que s´han fet a les instal•lacions: a més del manteniment propi de la brigada, també es fa una revisió mensual que du a terme l'empresa de Caldes d´Estrac, Jardinerías Raúl Martín, o la coneguda Festa de la Primavera, que es realitza un cop a l´any i on s'involucra als nens a participar en la incorporació de plantes de flora mediterrània sota la tutela de la biòloga Carme Buxalleu.actuacions-parc-canmuntanya-caldesdestrac

Després de la celebració de la Festa de la Primavera, amb plantada d´arbusts i plantes autòctones inclosa, ara, una de les feines més importants que s´està portant a terme des de l´Àrea de Medi Ambient de l´Ajuntament, a part del que es podria nomenar manteniment estricte i és la lluita contra la “gambússia sp”, coneguda també com a “peix mosquit” que és originari dels Estats Units i de la qual s´ha detectat una àmplia colònia als estanys dels Parc.

Segons Marcos Blàzquez, regidor responsable de l´Àrea, es tracta d´un procés llarg que implica el buidat de tots els estanys, prèvia protecció de les espècies autòctones com els capgrossos, que s´incorporaran un cop es tornin a omplir les basses d´aigua.

Al Parc Can Muntanyà hi ha cinc estanys i l´operació s´ha de fer des de dalt fins avall ja que les basses estan connectades. A més dels capgrossos, també es trauran els carpins que es troben en les basses més elevades per posar-les al llac que es troba en el primer nivell del parc.

actuacions-parc-canmuntanya-caldesdestracJaume Viader, membre d´Arrels Cultura i naturalista expert, és un dels participants en l´operació de combat contra les espècies invasores i  insisteix en el fet de que quan “algú deixa anar espècies com la "Gambussia sp", o les conegudes tortugues de Florida, fins i tot els carpins, està malmetent la fauna autòctona i les espècies protegides com: el gripau comú bufo bufo o la granota verda pelphylax perezi”.

És per això que tota la operació ha estat realitzada amb el suport del Cos d´Agents Rurals del Maresme. “D´altra banda -explica Viader- les espècies invasores que s´han trobat s´han portat al Centre de Recuperació d´Amfibis i rèptils de Catalunya a Masquefa (CRARC), on es poden desenvolupar de manera controlada, sense fer-les malbé”.

Des de la regidoria de Medi Ambient, s´insisteix en la importància d´acudir al CRARC o als Agents Rurals del Maresme quan una persona vulgui deixar anar qualsevol tipus d´espècie. “D´aquesta manera evitarem malmetre la fauna autòctona”, afirma Blàzquez.

Informació publicada el 29 d'agost de 2014Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05