Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
El tradicional Pessebre monumental torna al seu lloc, un cop restaurat

Després de 7 mesos de tasques de restauració, el Naixement, patrimoni de Caldes, ja es pot veure i gaudir de nou a l’entrada de l’Ajuntament.

Les feines es van iniciar durant el primer període del 2014, després de la seva enretirada el passat Nadal, degut a que les figures estaven malmeses en part per a actes vandàlics però també per les erosions pròpies de l’exposició al carrer, dels trasllats i del pas del temps, com es pot veure en les imatges.

  naixement Caldesdestrac    naixement-caldesdestrac 

El conjunt va ser portat per la Brigada Municipal al taller de la Mestra Artesana Maika Ardao, de Mataró, que les va restaurar desinteressadament. Segons Ardao “son peces úniques, de gran valor, treballades en un taller català, i com a patrimoni nostre, és important mantenir-les en bon estat”

naixement-caldesdestrac  naixement-caldesdestrac

De les tres estàtues, la del nen Jesús ha estat la que ha necessitat més feina. Per a la Verge Maria i Sant Josep, fets amb armadura de fusta i revestiment d’escaiola, han fet falta treballs més detallats. Se’ls hi ha hagut de refer algunes extremitats com els dits, que son els primers en patir els impactes de la climatologia. Finalment també s’ ha fet un tractament contra tèrmits a les bases de les dues figures grans i totes les figures s’han pintat de nou respectant els colors originals.

Des de l’Ajuntament es vol agrair especialment la col•laboració i labor realitzada per l’artesana Ardao, especialment per la qualitat dels resultats obtinguts.

Informació publicada el 17 de desembre de 2014Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05