Pancarta 05
Pancarta 03
Pancarta 07
Pancarta 04
Pancarta 11
Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 06
Pancarta 10
Pancarta 08
Pancarta 12
Pancarta 09
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Comença la redacció del nou POUM
Comunicat de l'alcaldia a tots els veïns i veïnes de Caldes


jarnóBenvolguts i benvolgudes

Com possiblement ja sapigueu, l´Ajuntament, coincidint amb el TriCentenari de la seva constitució com a municipi independent de la ciutat de Barcelona (1715-2015), ha iniciat els treballs de redacció del nou POUM (Pla d´Ordenació Urbana Municipal) per a substituir el PGOU (Pla General d´Ordenació Urbana) vigent, ni més ni menys, des del 1984.

Aquest document haurà de recollir en prescripcions urbanístiques, socials i ambientals la definició del Caldes del futur més immediat, que forçosament s'haurà de sostenir en la utilització racional del territori i dels seus recursos, així com en la preservació dels seus valors paisatgístics, arqueològics, històrics, culturals i convivencials.  Tot amb una única finalitat: la de garantir la millor qualitat de vida possible de les generacions presents i futures.

Elaborar un POUM no és qualsevol cosa. Ni és un tràmit, ni tampoc un pla senzill. És un document molt important. Salvant les distàncies, gairebé es podria dir que és la “constitució” local, la norma de normes que defineix què és i què vol ser el municipi. La prova de que és un tema bàsic i transcendental és que hem trigat més de trenta any a reconsiderar el que hi havia.

I si ho fem ara és perquè les coses han canviat molt en aquests anys. Tan des del punt de vista normatiu general com des del més local de definició d´interessos, objectius i noves perspectives. Per això, cal que tots els caldencs i caldenques ara participem directament en aquesta determinació, perquè el futur de Caldes ha de ser el nostre i el de ningú més.

Informació, consulta, debat, consens són paraules que han de prendre el seu millor significat a mida que el procés vagi avançant durant tot l´any 2015. És per tot això, que us vull convidar a títol personal a participar en l´apassionant repte que ara comença, assistint a l´acte de presentació del treballs de redacció del POUM de Caldes d´Estrac que tindrà lloc el proper DIVENDRES 16 de GENER, a les 7 de la tarda al local municipal de “La Fabriqueta” i ja des d´ara també a col•laborar-hi mitjançant l´espai interactiu que s´ha incorporat al web municipal http://www.caldetes.cat

Estic segur que entre tots serem capaços de dissenyar el millor Caldes pel futur.

Joaquim Arnó

ALCALDE

Informació publicada el 14 de gener de 2015Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05