Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 01
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
L´Ajuntament presenta una demanda contra l´Ordre Ministerial que modifica la tarifa de l´energia elèctrica de fonts renovables

aparcament fotovoltaicIgualment com ja han fet nombroses empreses nacionals i internacionals, institucions de tota mena i particulars, l’Ajuntament, a travès de l'empresa EPEL (Entitat Pública Empresarial Local) Caldes 21, ha presentat  davant l’Audiència Nacional, demanda contra la citada Ordre, que es va dictar el passat 6 de juny de 2014 i demana la seva nul•litat i per tant que també es derogui el Reial Decret que la regula.

En l’exposició de motius de la demanada presentada, l’Ajuntament al•lega que es vulneren diversos principis fonamentals, com ara el de la jerarquia normativa que s’estableix a la Constitució Espanyola (article 9.3), el de la no discriminació davant la llei (article 14.2), el de la no retroactivitats, seguretat jurídica i confiança legítima que també estableix la Constitució i del Codi Civil.

Igualment, la demanda ara presentada, fa un recorregut explicatiu d’anteriors resolucions també adoptades per diferents governs espanyols  que des del 2010 han anat variant unilateralment les condicions de les explotacions de producció d’energia elèctrica mitjançant  sistemes renovables com ara el de les plaques fotovoltaiques del pàrquing del costat de la N-II a l’entrada de Caldes.

L’Ajuntament va fer tots els passos necessaris segons l’ordenament jurídic vigent per aconseguir posar en marxa la planta de producció elèctrica, signant els contractes corresponents i realitzant les inversions necessàries. Per raons polítiques i de gestió que res tenen a veure amb la planta instal•lada a Caldes,  successius governs espanyols, tant del PSOE com del PP han anat variant les condicions de l’explotació fins arribar el punt que malgrat no ser deficitària, si que ha reduït considerablement les expectatives de benefici econòmic que en el seu moment van aconsellar la realització del projecte.

fotovoltaica magatzemEl Decret del govern del PP del juny del 2014, ara impugnat per l’Ajuntament només ha estat la gota que ha acabat d’omplir el vas de la paciència i de la indignació de centenars o milers d’afectats que han vist traïda les seves expectatives de negoci basades en la Llei, en la producció d’energia neta i en la preservació del medi ambient. Una conjunció insòlita que arreu del mon s’entén com és possible s’hi pugui actuar en contra per part d’un govern responsable.

És un fet conegut perquè s’ha difós àmpliament als mitjans de comunicació que han estat moltes les empreses, institucions i particulars que han recorregut davant els tribunals espanyols i internacionals les disposicions negatives del govern de l’Estat. Fins i tot consten intervencions d’alts dirigents mundials davant els màxims mandataris espanyols demanat que es reconsiderin, especialment pel que fa la seguretat jurídica i la no retroactivitat. De moment però, el no és la resposta, si bé tots els juristes consultats parlen de que només es qüestió de temps que les normes es modifiquin: el temps que tardin els tribunals en dictar sentència.

Es per això que l’Ajuntament de Caldes, en defensa dels interessos legítims dels seus ciutadans, també ha decidit actuar presentant la corresponent demanda, per no quedar al marge dels possibles beneficis quan arribin les sentències i per poder alhora seguir produint energia elèctrica neta i renovable en benefici del necessari i aconsellable equilibri energètic que tothom hauria d’aconseguir.

Informació publicada el 26 de gener de 2015Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05