Pancarta 08
Pancarta 04
Pancarta 10
Pancarta 02
Pancarta 11
Pancarta 09
Pancarta 07
Pancarta 06
Pancarta 01
Pancarta 05
Pancarta 03
Pancarta 12
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Mobilitat, vialitat i activitat econōmica, qüestions essencials pel nou POUM
Aquests aspectes centren els treballs del primer taller de participaciķ celebrat el passat 30 de gener

taller_participatiu_30_generA partir d´unes premisses bāsiques i de la situaciķ actual, la trentena de persones que van assistir al primer taller participatiu de preparaciķ del nou POUM, van debatre amb profunditat aspectes relacionats amb la mobilitat, la vialitat i l´activitat econōmica del municipi per tal de poder formular propostes de futur que siguin possibles i viables.

L´equip redactor del POUM va aportar la diagnosi actual i va anar recollint els plantejaments que feien els participants, centrats essencialment en la conveničncia de poder dissenyar un recorregut vial que permeti fer la volta al poble sense necessitat d´haver de sortir del seu casc urbā. En aquest sentir perō, es va fer palčs l´inconvenient que per un millor plantejament representa l´escassa territorialitat del municipi (menys d´1 km2) i la continuītat de la trama urbana en territoris municipals veīns (Arenys de Mar i Sant Vicenį de Montalt a les zones marítimes, a la part alta de la Riera i a les connexions amb la xarxa de carreteres i autopista).

També es va parlar de la vialitat interna i de facilitar l´accés de vehicles a les zones de més activitat comercial i social, com una de les mesures que caldrā impulsar en el futur més immediat.

taller_participatiu_30_gener_detallPrecisament va ser a l´entorn del l´activitat econōmica que els presents van constatar en les seves intervencions que Caldes no disposa de cap sistema productiu que generi activitat i llocs de treball i que actualment tot es centra en el sector terciari, de serveis. En aquest sentit els presents van expressar el convenciment que per un millor futur del poble caldrā trobar un element singular i diferenciat dels altres, que en la mesura del possible esdevingui motor del seu creiexement econōmic. Alguns parlaven de l´explotaciķ termal com a tret diferenciador que caldria potenciar al māxim. Altres, citaven les platges i l´entorn natural.

Des del Consorci de Viles Termals de Catalunya ja s´estā treballant en aquesta idea i cal destacar que des de l´Ajuntament, amb col•laboraciķ amb la Diputaciķ de Barcelona, s´ha elaborat un estudi sobre la potencialitat d´explotaciķ turística i econōmica de les platges i zones adjacents del municipi. Estudi que serā presentat el proper 23 de febrer, a les 6 de la tarda, pel Diputat de Turisme de la Diputaciķ, Sr. Ramon Riera, a la Sala Cultural.

Aquesta serā doncs la propera sessiķ informativa del POUM, mentre que el següent taller de participaciķ que estava previst pel 6 de febrer s´ha traslladat al 6 de marį, precisament per poder incloure també les reflexions que s´hagin pogut generar en relaciķ l´estudi d´explotaciķ de les platges.

Informaciķ publicada el 3 de febrer de 2015Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05