Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Miquel Gonzàlez, regidor del PSC, demana disculpes públiques pels incidents del ple de maig del 2010
Evita així anar a judici per insults a l´alcalde, però haurà de pagar la multa que l´imposa el Jutjat per desobediència a l´autoritat

Els fets es remunten a la sessió plenària del maig de 2010 quan Gonzàlez fou exhortat per l´alcalde a abandonar la Sala després que fes cas omís als manaments de respecte a les persones i als reglaments del debat. Fou necessària la presència dels Mossos d´Esquadra ja que el regidor tampoc va voler fer cas als requeriments de la Policia Local.

Com a resultat d´aquests fets, que s´afegien a d´altres de similars que havien succeït en sessions anterior, el Govern Municipal, per respecte a les institucions i a la Policia Local, va decidir interposar una denúncia davant el Jutjat que, després d´un llarg procés, va concloure a finals del 2014 amb la citació del regidor per anar a judici i fer front a una petició de pena d´un any de presó i multa, pel delicte de desobediència i d´insults que li formularen la Fiscalia i la representació lletrada de l´Ajuntament.

Ple 26 gener-migOberta la possibilitat de negociació d´una solució amistosa entre les parts que permetés evitar el processament del regidor, a proposta de l´Alcalde Joaquim Arnó, es va acordar que el Jutjat imposés una sanció econòmica de 75 € per 20 dies pel delicte de desobediència i que l´alcaldia retirés la denúncia per insults, sempre i quan Gonzàlez es disculpés públicament davant el Ple i la Policia, i es fes càrrec del cost de tot el procés.

Va ser en el darrer Ple Municipal del passat 26 de gener de 2015 quan es va visualitzar l´acord.  Miquel Gonzàlez va demanar la paraula i es va disculpar pels incidents d´aquells dies, al•legant l´acalorament del moment. “Demano disculpes al Ple, a l´Ajuntament, al poble de Caldes, al President de la Corporació i a la Policia Local per haver creuat unes línies vermelles que segurament mai deuria haver traspassat” va dir el regidor. Ple 26 gener-general

Al seu torn, l´alcalde Joaquim Arnó va elogiar la valentia del regidor per fer aquest pas endavant, reconeixent la tensió política que es vivia en aquell maig del 2010 i apostant per a que es mantingui molt de temps, per sempre, l´actual  línia de respecte i concòrdia que presideix d´uns mesos ençà, les relacions entre els Grups Municipal, malgrat les discrepàncies que hi pugui haver.

Per Arnó, res d´aquest procés deuria d´haver passat i menys amb Miquel Gonzàlez, regidor del qual va elogiar i destacar el conjunt de la seva trajectòria política durant molts anys a l´Ajuntament de Caldes. “Eren altres temps i també hi havia altres persones que es van dedicar a atiar les flames de l´enfrontament i la desqualificació i que afortunadament avui ja no hi són” va dir l´alcalde que va concloure el debat dient que “els moments del 2010 eren els que eren, estem d´acord amb la sentència però no n´estem contents perquè de fet no hauria d´haver existit. Esperem que en la història de Caldes tot això serveixi per passar pàgina i encarar un futur col•lectiu molt millor”

Informació publicada el 26 de febrer de 2015Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05