Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 08
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
La Fundació Palau exposarà el quadre "Visió Fragmentada"

caldesdestrac-visió fragmentada- resultatLa Fundació Palau Fabre presenta el quadre Visió Fragmentada: Onze de Setembre d’ Antoni Estruch, una versió de l’ obra original que s’ ha pogut veure al Museu d’ Història de Catalunya durant els actes del Tricentenari.
L’acte tindrà lloc el proper 11 de març a les 18:30h a la Fundació Palau i comptarà amb la presència de l’Alcalde de Caldes d’Estrac, Joaquim Arnó i el Director de la Fundació Palau, Pere Almeda.

Visió Fragmentada és una iniciativa de l’ Ajuntament Caldes d’ Estrac  comissariada per en Pim Colomer i Sol Mussons, que ha estat exposada fins ara a l’ Ajuntament de Caldes d’ Estrac i a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

La versió que es presenta està feta per una selecció de cinquanta artistes catalans de renom. Tots ells tenen una extensa trajectòria reconeguda i una llarg currículum d' exposicions. El  quadre resultant s' exposa en la seva mida original, 2,50x4 m. i les cinquanta obres s’ han muntat en cinc fileres de deu columnes. Cal destacar que l'exposició es complementa amb un documental firmat per Pep Blay i Miki Martínez.

Antoni Estruch (Sabadell 1872-Buenos Aires 1957) va ser un representant destacat de la pintura historicista catalana conegut sobretot per dues obres: el Corpus de Sang i l’Onze de Setembre. La darrera, pintada al 1907 i mostrada en públic per primera vegada a la Sala Parés en 1909, immortalitza el moment de la caiguda del Conseller en Cap Rafael de Casanova al setge de Barcelona, durant la Guerra de Successió. Va ser pintat per encàrrec de la Caixa de Sabadell.

Informació publicada el 6 de març de 2015Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05