Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
La Policia Local, un servei de primera
La Memòria Anual del 2014, defineix la seva activitat com de proximitat i atenció a les persones que la tenen en molt alta consideració

cotxe-policia-localLes dades són contundents i expliquen perfectament perquè els ciutadans i ciutadanes segueixen valorant molt positivament la tasca que efectua la Policia Local de Caldes. Segons la Memòria Anual d’Activitats, durant l’any 2014, la centraleta de la Policia va enregistrar un total de 5.426 trucades. D’aquestes, 2.083 van acabar generant un servei, mentre que 3.299 van ser per demanar informació de tota mena

Pel que fa el detall dels serveis efectuats, destaquen especialment els de servei al ciutadà que bàsicament es refereixen a  assistències sanitàries, intervencions d’auxili a domicili (com caigudes, reparacions domèstiques o trasllats de persones a casa seva), auxili a persones necessitades, intervencions en relació a la convivència ciutadana, ajuts a menors i en la recerca de persones desaparegudes. En total, han estat unes 750 accions directes de la Policia Local.

Totes aquestes accions d’assistència als ciutadans han fet que el cos de policia de Caldes hagi aconseguit una valoració molt positiva tant a dins del poble com entre els municipis veïns. Uns i altres diferencien l’equip de policia de Caldes de la resta de serveis policials per la seva immediatesa, eficàcia i resolució davant qualsevol petició de servei.

També relacionats amb l’assistència a les persones, cal citar els serveis en emergències públiques, que impliquen l’acompanyament als bombers, comprovacions de gas, intervencions en esllavissades, incendis i riades, i tasques de prevenció com els avisos de perill per riades, que durant el 2014, van suposar 93 intervencions.

Igualment, durant 2014 s’han incrementat les col•laboracions amb altres Policies Locals (124 actuacions el 2014, per 89 al 2013 ), mentre que amb els Mossos d’Esquadra ha estat similar (133 al 2013 i 137 el 2014). També han augmentat els controls coordinats amb els Mossos d’Esquadra (de 381 es va passar a 437 al 2014).

Menció especial també a la tasca de regulació del trànsit i de la seguretat viària a tot el terme municipal, en especial a l’entrada i sortida dels nens i nenes de les escoles i també a les tasques d’educació vial que s’imparteixen en col•laboració amb el seu professorat

Finalment, també s’ha d’esmentar l’assistència als serveis municipals. És una part important de la tasca diària que desenvolupa la Policia Local i que durant el 2014, es va desenvolupar amb normalitat. Respecte als mitjans i recursos materials, s’ha renovat un dels vehicles, en concret un Dacia Duster.

L’índex de criminalitat es manté per sota la mitjana catalana

pantalles-policia-localCaldes continua mantenint la ratio delinqüencial per sota de la mitjana dels municipis catalans que es manté similar als darrers anys. Mentre que a Catalunya la taxa mitjana d’afectació de delictes i faltes és del 65’34 cada mil habitants, a Caldes la ratio se situa en 48’94 per cada mil habitants. Tenint en conte les variables de risc de Caldes com a municipi turístic, costaner i molt ben comunicat (tant per tren com per vies terrestres), es pot considerar que es troba situat en la franja de les viles més segures de Catalunya.

I és que  gràcies a la implantació de les càmeres de seguretat en març del 2011 i l’ordenació de la circulació, s’ha aconseguit una millora substancial en la disminució de robatoris, especialment en les urbanitzacions.

Informació publicada el 30 de març de 2015Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05