Ajuntament de
Caldes d'Estrac


Durant 16 anys i 120 representacions, el cicle de concerts i representacions de música clàssica ha tingut lloc al Castell de Santa Florentina a Canet de Mar, aconseguint un molt ampli i reconegut prestigi a nivell fins i tot internacional. A partir d’aquest estiu, gracies a les gestions de l’alcalde de Caldes, Joaquim Arnó, oferint espais adients, els concerts es faran al Parc de Can Muntanyà.

Fa dos anys, el castell que durant tant temps havia acollit el festival, va canviar de propietaris i els nous no van voler que seguís. Per això, Carlos Hartmann, el promotor i organitzador del certamen, no ha dubtat en acceptar l’oferiment de l’alcalde i el passat 12 de maig van signar el conveni de col•laboració que oficialitza el trasllat.

sta-florentina-2La signatura però, ha estat l’últim dels actes previs perquè les negociacions per establir els detalls tècnics, logístics i econòmics han durat mesos, com ho demostra la imatge de l’audiència amb el President de la Generalitat, Artur Mas, per presentar-li el canvi d’ubicació i demanar que mantingui el suport financer que fins ara ja s’havia atorgat anualment al Festival.

sta-florentina-5La nova ubicació serà a la part alta del Parc Muntanyà on s’instal•larà una àmplia carpa que cobrirà escenari i espectadors i que permetrà incrementar el seu nombre fins la ratlla de les 500 butaques. Espectadors que hi accediran amb un sistema d’autobús llançadora que els anirà transportant des de les zones d’aparcament del pàrquing N-II, esplanada i altres. Està previst que la pròpia entitat organitzadora es faci càrrec de l’adequació de les instal•lacions i de tota la logística que porta implícita cada concert o representació que inclou la venda anticipada d’entrades a “TicketMaster” igualment com en les anteriors edicions.

El Festival, que cedirà els seus beneficis a la Fundació Clarós, s’iniciarà el dissabte 11 de juliol amb el recital líric de la soprano rusa Katerina Tretyakova que acudirà a Caldes després de la seva tanda de representacions a tota Europa acompanyada del reconegut tenor Carlos Cosías i Ricard Estrada al piano. Un concert aquest, que es celebrarà a l’Església Parroquial, espai que també acollirà alguns dels concerts.


De fet, el debut a la carpa del Parc Muntanyà, no serà fins el cap de setmana següent, 17 i 18 de juliol, amb dues representacions de la famosa òpera “Carmen” de Bizet, amb 30 músics, 15 veus i 12 cantants. Després, el Festival oferirà fins un total d' onze espectacles més durant els mesos de juliol i agost, alguns de tan destacats com el del recent creat Ballet Rus de Barcelona “Elogi a la dansa” amb Daniel Blanch al piano i Kalina Macuta al violí, el “Clàssics de pel•lícules” de l’Orquestra de Cambra de París dirigida per Horts Sohm o un “Concert Americà” amb tres sopranos o la Gala de Tenors.

Està previst que més endavant, a meitat del mes de juny, es presenti oficialment tot el contingut del Festival i es donin a conèixer més detalls de l’organització dels espectacles i de les activitats complementàries que es pensen portar a terme amb col•laboració amb entitats i comerços locals.

Informació publicada el 13 de maig de 2015