Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 02
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Jordi Miravet, President del Memorial 1714,va fer la conferència inaugural del Combat de Caldes
Els assistents també van poder gaudir de l´exposició “Barcelona 1714, Jacques Rigaud: Crònica de Tinta i pólvora”

150725 conferencia-public-miravetJordi Miravet, President del Memorial 1714, i Joaquim Arnó, l´alcalde de Caldes van ser els encarregats d´inaugurar els actes de commemoració del Combat de Caldes que es celebren per tercer any consecutiu al municipi.

L´acte inaugural va tenir lloc el passat dissabte 25 de juliol a les 7 de la tarda a la Sala Cultural on les parets ja acollien l´exposició “Barcelona 1714, Jacques Rigaud: Crònica de Tinta i Pòlvora”, cedida per l'entitat Memorial 1714, que va ser el centre d´atenció dels primers assistents en arribar.

Tot seguit va ser Joaquim Arnó, l´encarregat de donar la benvinguda al públic, emmarcar l´acte dins de la commemoració del Combat de Caldes i presentar al conferenciant.

150725 conferencia-miravetA continuació  Miravet va prendre la paraula per oferir una anàlisis sobre un dels capítols més desconeguts de la Història de Catalunya: l´apel•lació dels exiliats a la primera conferència constitutiva de les Nacions Unides. Segons l'historiador,  ja s 'havia fet un primer intent d'apel·lació dirigit a la Societat de Nacions on el reclam es va presentar com el "Cas Català". Miravet va explicar que  "el Cas Català" sempre ha estat present a totes les nacions europees i fins i tot utilitzat com a moneda de canvi i pressió al Govern d'Espanya i a l'entorn europeu en diverses ocasions, la més destacada va ser als inicis de la Guerra Freda per obtenir neutralitat del règim franquista. Altre de les idees rellevants que Miravet va posar sobre la taula va ser el fet de que per comprendre la història de Catalunya, cal aprofundir també en la història dels països europeus. D'aquesta manera es poden comprendre els interessos oposats de França i Itàlia sobre la independència de Catalunya.

Durant la conferència Miravet va explicar alguns detalls curiosos de l'exposició de la Sala Cultural, com l'origen dels gravats on apareix la ciutat de Barcelona. Tot i que sempre s'havia pensat que aquest gravats volien mostrar els fets concorreguts a Barcelona, el conferenciant va desvetllar que en realitat es tractava de gravats amb una funció didàctica sobre la defensa i atac d'una plaça forta. 

Finalitzada la conferència el públic assistent va tenir l'oportunitat d'intercanviar alguns dubtes sobre els fets històrics amb els que es va donar per finalitzada la sessió.

Notícies relacionades:

Informació publicada el 27 de juliol de 2015Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05