Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
La història pren vida als carrers de Caldes
La fira, el campament militar i l´espai de jocs per nens van atreure a més de 700 visitants.

150725-desfilada

150725_campamentEls actes de commemoració de Caldes que van tenir lloc el passat 25 i 26 de juliol es van emmarcar en un conjunt d´escenificacions permanents que van complementar els actes centrals de la celebració, acabant d´arrodonir l´experiència dels visitants i sobretot, fent de la història quelcom més proper.

150725_firaSens dubte una de les principals atraccions va ser la instal•lació del campament militar de la Guerra de Successió. Una recreació realitzada pels grups encarregats de la representació del combat: el Regiment d´Infanteria de la Diputació del General, el Regiment de Fusellers de Muntanya Joan Vilar i Ferrer, el Regiment de Sant Narcís (Girona), el Regiment de la Ciutat (Barcelona) i el Regiment d´Hússars Hongaresos (Moià). En la instal•lació els personatges vestits amb els abillaments típics de l´època duien a terme una intensa activitat: des de la vigilància del campament, fins la preparació de les armes o la cura dels avituallaments.

L´altre gran reclam de la festivitat va ser la fira d´oficis i artesanies que es va estendre per tota la riera, i on els firaires, també engalanats amb els vestits de l'època van oferir tota mena de productes artesanals i aliments d´elaboració pròpia. Entre les parades destacaven les de la forja de ferro, on els més petits podien provar les eines que s´utilitzaven per fer tot tipus d´armes.

150725_jocs_infantilsA la Plaça de la Vila l´oferta es complementava amb un espai dedicat als nens, “l´espai d´experimentació i jocs de lleure” on els més petits tenien a la sevadisposició diferents estructures de fustes que havien d´encaixar per aconseguir la forma desitjada.

Finalment a la Sala Cultural, els amants de la història podien aprofundir en els fets de 1714 gràcies a l´exposició itinerant del Memorial 1714: “Barcelona 1714, Jacques Rigaud: Crònica de tinta i pólvora".

Notícies relacionades:

Informació publicada el 27 de juliol de 2015Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05