Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 02
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
L´àrea d´Acció Social engega un programa de prevenció contra l´abús sexual
El projecte es durà a terme en col•laboració amb la Fundació Vicki Bernadet

Xerrada_prevencio_abus“Les coses invisibles no tenen nom i no existeixen, i si no existeixen no es poden treballar”, així de contundent es mostra Pilar Polo, psicòloga i responsable de la formació i sensibilització dins de la Fundació Vicki Bernabet, a l’hora d’explicar la importància de tractar i informar a la ciutadania, i en especial als professionals del món de l’educació sobre com prevenir els abusos sexuals als menors.

I és per aquest mateix motiu, que des de l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Caldes s’ha engegat un programa de formació i prevenció de l’abús sexual en els menors. La primera de les activitats serà la conferència “La prevenció de les relacions abusives” destinada a les famílies, que tindrà lloc el proper 26 de gener a l’Escola Sagrada Família a les 15:15h de la tarda. L’objectiu és dotar d’eines de detecció i prevenció de l’abús sexual a les persones que més a prop estan dels menors, així com també donar a conèixer els possibles efectes a mig i llarg termini d’aquest tipus de violència entre d’altres aspectes.

Dins del programa també s’ha previst realitzar una activitat pedagògica adaptada a cada grup de classe, des de segon fins a sisè de primària.  A través d’un conta contes infantil i “creant un entorn lúdic i de confiança”, explica Pilar Polo, “reforcem els conceptes del dret a ser ben tractats i de demanar ajuda entre els menors”. En aquest cas la finalitat és donar eines d’autoprotecció als infants davant d’una possible situació futura de risc.

Aquestes dues activitats es complementen amb una formació específica per a tos els mestres de l’Escola Sagrada Família i amb una altre formació per als professionals que treballen amb infància i adolescència a Caldes.  Es tracta de crear una sòlida base formativa que ajudi a la detecció i prevenció per part dels responsables i tutors de referència davant de situacions de risc que es puguin verbalitzar. Per això la formació contempla des de la diferenciació de l’abús sexual d’altres maltractaments infantils fins a la informació dels circuïts legals i assistencials que s’han de seguir en el moment en que es té coneixement de l’existència de l’abús sexual infantil.

“Tot i que parlar d’aquests temes sempre és difícil perquè remou la consciencia, nosaltres oferim una metodologia participativa i la resposta sempre ha estat positiva”, explica Polo.

La Fundació Vicki Bernabet treballa des del 1997 en l’atenció integral, prevenció i sensibilització dels abusos a menors comesos en l’entorn de confiança del nen, i, a més de la prevenció i assessorament un dels seus objectius principals la presa de consciència de la societat.

Informació publicada el 20 de gener de 2016Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05