Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 01
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
L´Ajuntament de Caldes s´uneix a les mobilitzacions contra el pla hidrològic de la conca de l´Ebre
La proposta es va presentar de forma conjunta per part dels 3 grups municipals


160125_ple_w.jpgMostrar el rebuig de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac a l’aprovació definitiva del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre al Govern Espanyol i donar suport tant a les iniciatives socials que es facin en contra, com a les accions que el Govern de Catalunya, ajuntaments, institucions i entitats socials presentin davant  la Comissió Europea per defensar els cabals ecològics aprovats per la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre.

Aquests són dos dels punts principals de la moció proposada inicialment pel grup municipal d’ERC i que va ser presentada de forma conjunta pels tres grups municipals,  quedant així aprovada per unanimitat durant el passat ple del 25 de gener.

Tal i com explica la moció, el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre ha tingut el rebuig de quatre de les nou comunitats autònomes que rega el riu Ebre (Catalunya, el País Basc, Navarra i el País Valencià). Durant el procés d’elaboració, en cap moment s’ha tingut en compte les al•legacions presentades per denunciar l’impacte negatiu i l’amenaça que representa, especialment per a la sostenibilitat però també per les activitats econòmiques, agrícoles i pesqueres que s’hi desenvolupen, així com tampoc es van tenir en compte les al•legacions basades en els requeriments que havia fet la Comissió Europea al Govern espanyol. En aquesta línia, tampoc es va tenir en compte una proposta realitzada per la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre de cabals per al tram final del riu que garantia no només la subsistència del Delta sinó també el manteniment de les activitats que s’hi desenvolupen.

És per això que a la proposta es preveu demanar a la Comissió de Medi Ambient europea que vetlli per l’adequació i el compliment del Pla Hidrològic de Conca de l’Ebre a les directives d’Aigua, Aus i Hàbitats. D’altra banda es comunicarà aquest acord a la Generalitat i a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat i al Govern espanyol entre d’altres institucions i entitats implicades.

Consultar la moció:

MociA__d_ERC_de_suport_a_les_mobilitzacions_i_accions_contra_el_pla_hidrolA_gic_de_la_conca_de_l_Ebre.pdf

MociA__d_ERC_de_suport_a_les_mobilitzacions_i_accions_contra_el_pla_hidrolA_gic_de_la_conca_de_l_Ebre.pdf

Fitxer: MociA__d_ERC_de_suport_a_les_mobilitzacions_i_accions_contra_el_pla_hidrolA_gic_de_la_conca_de_l_Ebre.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 935.35 kB

Informació publicada el 28 de gener de 2016Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05