Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Comença el programa de prevenció contra les relacions abusives
Una quinzena de pares participen a la xerrada a càrrec de Vicky Bernadet

160126_Prevencio_abus_xerradaEl dimarts 26 de gener, l’Escola Sagrada Família va acollir la primera sessió del programa de prevenció contra l’abús sexual que duu a terme l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Caldes en col•laboració amb la Fundació Vicky Bernadet.

La mateixa Vicky Bernadet va ser l’encarregada de realitzar la xerrada destinada a les famílies i anomenada “La prevenció de les relacions abusives” que va contar amb l’assistència d’uns quinze assistents.

Durant la trobada, es van donar xifres sorprenents com el fet de que un 23% de menors pateix un abús sexual, i el 80% d’aquests abusos es produeixen en l’entorn familiar i proper a les víctimes. Davant d’aquesta qüestió, Bernadet va insistir en la importància de adquirir certs hàbits amb els nens perquè ells mateixos puguin defensar-se davant d’aquest tipus de situació. Per exemple, donar a conèixer als nens que no només tenen obligacions, sinó també drets, un d’ells el dret al propi cos, perquè en siguin conscients quan algú ho posi en dubte. O  no obligar als nens a fer petons a tothom sinó deixar que ells decideixin si volen donar-ho o no, perquè d’aquesta manera comencen a decidir de forma sana que les mostres d’estima es donen amb llibertat i quan un vol donar-les.

En definitiva, es tracta de que els nens aprenguin a dir que no, però arribat el cas, que no se sentin culpables i puguin explicar els fets als pares.

Dins del programa també s’ha previst realitzar una activitat pedagògica adaptada a cada grup de classe, des de segon fins a sisè de primària i una formació específica per a tos els mestres de l’Escola Sagrada Família i amb una altre formació per als professionals que treballen amb infància i adolescència a Caldes.  L’objectiu és crear una sòlida base formativa que ajudi a la detecció i prevenció per part dels responsables i tutors de referència davant de situacions de risc que es puguin verbalitzar.


Noticies relacionades:

L´àrea d´Acció Social engega un programa de prevenció contra l´abús sexual [+] 

Informació publicada el 29 de gener de 2016Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05