anims
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
Inici > Salut > Carta de drets i deures de la ciutadania en relaciķ amb la salut i l'atenciķ sanitāria
CARTA DE DRETS I DEURES DE LA CIUTADANIA EN RELACIĶ AMB LA SALUT I L'ATENCIĶ SANITĀRIA
Aplicables a tots els serveis sanitaris, amb independčncia del seu nivell i de la seva titularitat jurídica.

Aquest passat any 2015  es va actualitzar la Carta de drets i deures de la ciutadania en relaciķ amb la salut i l’atenciķ sanitāria. Els prop de cent drets i deures que recull el document s’han estructurat en deu grans āmbits: equitat i no-discriminaciķ de les persones; protecciķ i promociķ de la salut i prevenciķ de la malaltia; accés al sistema sanitari; intimitat i confidencialitat; autonomia i presa de decisions; informaciķ sanitāria, documentaciķ clínica i tecnologies de la informaciķ i la comunicaciķ; qualitat i seguretat del sistema; constituciķ genčtica de la persona; investigaciķ i experimentaciķ i participaciķ.

Des de la Regidoria de Salut volem fer arribar els drets i deures dels ciutadans i les ciutadanes de Caldes que estan recollits a la Carta de drets i deures de la ciutadania en relaciķ amb la salut i l’atenciķ sanitāria. L’actual realitat  social, marcada, principalment, pel paper cada vegada més actiu de les persones en la salut, i al canvi en el tipus de relaciķ entre les persones i entre la ciutadania i les institucions, afavorit, sens dubte, per l’evoluciķ de la tecnologia.

Aquests drets i deures sķn aplicables a tots els serveis sanitaris, amb independčncia del seu nivell i de la seva titularitat jurídica.

El sistema sanitari és un dels pilars bāsics de la societat moderna i s’orienta a protegir i fomentar la salut i a prevenir i tractar les malalties. La Generalitat de Catalunya destina molts recursos perquč el sistema sanitari funcioni amb una excel•lent qualitat, doni cobertura a tota la ciutadania i aconsegueixi millorar l’estat de salut de la poblaciķ.

Cal que  entre tots, ens comprometem  hi col•laborem, fent-ne un ús responsable, mantenint uns hābits de vida saludables, participant en les activitats de prevenciķ i informant-nos dels nostres drets i deures per tal de contribuir a la seva millora i a la seva sostenibilitat, segons ens recomana el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Per qualsevol dubte podeu adreįar-vos aquesta regidoria, que restem a la vostra disposiciķ

Joan Barķ
Regidoria de Salut
Ajuntament Caldes d’Estrac

Consultar la Carta de drets i deures de la ciutadania en relaciķ amb la salut i l’atenciķ sanitāria   [+]

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05