Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Per una mobilitat adequada, sostenible i segura
Els grups municipals de l'Ajuntament de Caldes acorden una sèrie de consideracions perquè figurin al Pla de Mobilitat del Maresme que està realitzant la Generalitat

161101_viaducte.jpgTenint en compte que la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat, està redactant un Pla de Mobilitat del Maresme amb l'objectiu de millorar la mobilitat en els propers anys, la darrera sessió plenària ordinària del ple de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac va aprovar una moció conjunta on s'estableixen una sèrie de criteris a tenir en compte en aquesta qüestió.

Entre d'altres coses, es demana la millora de la capacitat i prestacions de l'actual Línia de Rodalies R1, millores també en la connectivitat Alt Maresme – Girona i una millora del servei del Nit Bus al Maresme, fent que la línia N-81 arribi fins a Mataró i tingui parada al Baix Besos, que la N-82 arribi fins al final de la comarca (Tordera), i que les línies tinguin més freqüència ampliada els caps de setmana.

Pel que fa a la xarxa viaria, la demanda és fer possible la pacificació de l'actual N-II i de la C-32 que contempli prioritàriament la seva gratuïtat pels maresmencs.

Una de les exigències pròpies de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac és la de suprimir el pas elevat o viaducte de la carretera N-II. Petició que ja acordada al ple del 28 de juliol del 2008 i que ara reitera. Citant la moció: «L'Ajuntament creu que l'evidencia d'aquest fet és tant gran que no calen massa arguments tècnics pera justificar-ho. Amb l'alternativa a la N-II per la C- 31, és factible que el viaducte sigui substituït per la "variant de Caldes", tot aprofitant els traçats de les actuals carreteres que uneixen la N-II amb Sant Vicenç de Montalt per un costat i la sortida de l'autopista dins el terme municipal d'Arenys de Mar.»

D'altra banda, la moció estableix també que la redacció del Pla Integral de Mobilitat i la de tots els projectes parcials han de ser finançats amb el retorn deis 97,2 M€ rebuts de Foment al 2011 com a primer pagament pel traspàs de la N-II, que la Generalitat va dedicar a altres fins amb el compromís de retornar al Maresme, retorn necessari per poder reclamar la resta fins els 400M€ segons conveni de traspàs de la N-II a la Generalitat per a actuacions al Maresme, exceptuant els 97,2 M€ traspassats inicialment amb posterioritat a la signatura del Conveni,

Consultar moció [+]

Informació publicada el 2 de desembre de 2016Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05