Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Dissabte, 21 de gener de 2017  -  12 h migdia
Exposició a la Fundació Palau. Es pot visitar fins el 2 d'abril

170123_Fundacio_Palau_plou_neva_pintaDel 21 de gener al 2 d´abril de 2017 a la Fundació Palau.

Quan neva ens trobem en presència d´un fenomen natural;  així, quan «es pinta», som davant d´un fet històric.  DANIEL BUREN

«Plou, neva, pinta» és una exposició produïda pel centre d´Art La Panera en col•laboració amb el Museu D´art Jaume Morera de Lleida. L´exposició sorgeix de la voluntat d´apropar les noves perspectives de la pintura contemporània als nens però també a altres públics.

L´exposició explora el terme de la «pintura expandida», una categoria que es caracteritza perquè, en lloc de basar-se en l´ús dels pinzells o la matèria pictòrica, comprèn també com a obres pictòriques, produccions que parteixen de l´espai, el gest, l´objecte, la fotografia o, fins i tot, dispositius digitals; tècniques que eixamplen els límits tradicionals de la pintura per convertir-la en una tècnica multidisciplinària, que els artistes han fet evolucionar al llarg de «morts» i «renaixements», durant el transcurs dels segles XX i XXI, a partir de la investigació i l´experimentació d´una de les principals «belles arts».   

Per explorar aquestes derives de la pintura, iniciades ja durant la dècada dels seixanta, aquesta exposició es distribueix en quatre apartats —el marc, el suport, el color i el gest—, que porten el nom d´aquells elements que han caracteritzat històricament la pintura, amb l´objectiu de descobrir quines noves aproximacions hi realitzen els artistes de la Col•lecció d´Art Contemporani de l´Ajuntament de Lleida, que ens allunyen de la concepció de la pintura tradicional.

L´exposició es posarà en itinerància a partir del Gener de 2017 gràcies a La Direcció General de Creació i Empreses Culturals, essent la Fundació Palau la primera institució que li dona acollida. La comissària Roser Sanjuan i el director del projecte Antoni Jové han inclòs 2 peces del fons d´art de la Fundació Palau; l´obra de Perejaume “Pinzellades” i la de de Salvador Alibau “Tardor”.

Artistes participants: Ignasi Aballí / Salvador Alibau / Daniel García Andújar / Miquel Mont / Perejaume/ Ignacio Uriarte

Lloc: Fundació Palau
Ho organitza: Fundació Palau
Preu: Gratuït
Tipus d'acte: Exposició