Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Manuel Guerrero serà el comissari de l´Any Palau amb motiu del centenari del naixement de Josep Palau i Fabre (1917-2008)
La celebració del centenari es farà des del 21 d´abril del 2017 fins al mateix dia del 2018 i s´ha preparat una programació plena d´exposicions, conferències i concerts

Manel_guerrero.jpgManuel Guerrero  serà el comissari de l’Any Palau, amb motiu del centenari del naixement del poeta Josep Palau i Fabre. Guerrero destaca per la seva tasca com a assagista, crític artístic i literari, gestor cultural i comissari d’exposicions, i és bon coneixedor de l’obra de Palau i Fabre.

El patronat de la Fundació i la direcció ha valorat el profund coneixement que té Guerrero en l’àmbit de la poesia catalana i la seva experiència i competència en el desenvolupament de projectes artístics.  

En el marc de la commemoració, està previst un programa d’exposicions, conferències, concerts, projectes editorials i acadèmics per a la divulgació de la vida i l’obra de Josep Palau i Fabre en tots els seus vessants. La concreció del programa es presentarà en els propers mesos.

El 2017 serà declarat pel Govern de la Generalitat com a any de celebració de l’Any Palau.  
Josep Palau i Fabre fou poeta, assagista, narrador, contista, dramaturg i crític d’art. Va jugar un paper important en la represa de la literatura catalana de postguerra com a creador i editor de la revista Poesia. Palau i Fabre va fomentar activitats de resistència cultural i va participar decisivament en la reorganització dels Estudis Universitaris Catalans. L’escriptor va recollir l’obra poètica a Poemes de l'alquimista, i les proses sobre art i literatura, a Quaderns de l'Alquimista, i és conegut internacionalment per la tasca de recerca i estudi de l’obra de Pablo Picasso a qui li ha dedicat més d’una vintena d’obres.

Informació publicada el 12 de gener de 2017Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05