Pancarta 08
Pancarta 02
Pancarta 01
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Entrevista a Àlex López Martínez
Membre de l´Associació de Pescadors. Club Nàutic Caldes

Alex_clubnautic

On el mar trenca amb l’espigó. Entre el moviment de les onades i les demandes dels fills, intenta deixar el patí català a la sorra.  Es dissabte i acaba de finalitzar amb èxit l’organització de la revetlla de Sant Joan.  I ara, una entrevista. L’Álex somriu mentre fem algunes fotografies, tot just abans d’endinsar-nos en la història de l’Associació de Pescadors. Una entitat amb més de 60 anys de tradició.

Alex_clubnautic-D’on ve aquesta afició pel mar?
Jo he navegat tota la vida. El meu pare i el meu avi tenia una barca de pescador i recordo que al 1969, quan jo tenia només quatre anys, que ja anàvem a pescar calamars a la nit. Ara tinc una embarcació pròpia i sóc jo el que ensenya als fills a pescar i navegar.

- Quan s’uneix a l’Associació de Pescadors de Caldes?
Fa sis anys. Al 2000 vaig venir a viure al poble amb la meva dona que es d’aquí i va ser al 2010 quan vam agafar el relleu de l’Associació de Pescadors. Vam començar 2 persones, mitjançant una acord amb l’Ajuntament per gestionar l’espai conjuntament amb el  Joan Novell a qui conec des del 1982. En aquella època sortíem amb les motos per la carretera. El primer any érem 6 persones Vaig pensar que l’Associació de Pescadors era una bona forma de gaudir del poble i de la navegació.

-No deuria ser fàcil agafar el relleu ...
L’associació havia estat molt activa però en desmuntar la passarel•la de varada d’embarcacions i omplir de sorra les platges de Caldes es va quedar uns 10 anys gairebé deserta. Els antics pescadors son patrimoni de l’Associació i sempre els em considerat com part d’ella. Son socis honorífic tots ells.

-I fins el dia d’avui.
La nostra filosofia és que aquest sigui un espai del poble i pel poble. Actualment som 60 socis, i el 80% d’aquests són caldencs.  Fer-se membre només surt 50 euros al any. I entre les activitats que oferim destaquen els patins catalans i el Padel Surf, però també cayacs, hobbycat i vaixells de vela lleugera.  Obrim tota la temporada d’estiu des del 15 de juny fins al 15 de setembre, i a la nostra caseta comptem amb una persona que obre tots els dies i fa lloguer de paddle surf i també fa classes de paddle surf i patí català.

Alex_club_nautic-També col•laboreu amb la Creu Roja?
Sí. Col•laborem amb la Creu Roja en la part de salvament marítim. Tenim una zodiac que posem a la seva disposició quan ho requereixen. I ens ajudem en tot el que es refereix a aquest espai.

-   Us heu trobat amb alguna dificultat en aquests anys?
La nostra reivindicació sempre ha estat la mateixa. Cal tenir una ubicació on guardar les tables de paddle surf, vam demanar la gestió a l’Ajuntament però el Servei de Costes no acaba de donar-nos el permís. Si tinguéssim un espai per guardar aquest material, podríem incrementar en més del poble de socis.

-  A més de les activitats pròpiament esportives, quines altres celebreu?
En ordre. El primer de gener realitzem el primer bany de l’any amb una botifarrada i un foc per escalfar-nos després del bany. Després fem la festa de la sardinada de Carnestoltes. També organitzem la revetlla de Sant Joan. Aquest any han vingut més de 400 persones a celebrar Sant Joan amb nosaltres: més del doble que l’any passat!.  Una autèntica bogeria, vam haver de cercar més taules i cadires per tothom. També celebrem la Verge del Carme i el 23 de juliol fem la festa del Club amb una botifarrada i sardinada. En la festa del club acostumen a venir unes 250 persones.

-  Alguna altre afició?  
Moltes. M’agrada involucrar-me activament amb el poble, això m’ha portat a ser membre de la Junta del Diables de Caldes . A part, esportivament parlant, practico Winsurf, Padel i sobretot moto de muntanya on vaig competir durant alguns anys el Campionat d’Espanya, sector a on treballo i on m’ha transcorregut tota la meva vida laboral.  

- Què li diries a la gent que encara no coneix l’Associació de Pescadors ?
Convidar a tothom, especialment a la gent de Caldes, a venir i gaudir d’aquest espai privilegiat com és el de l’Associació de Pescadors de la Platja de les Barques. Un entorn idíl•lic com cap altre. ¡No sabem el que tenim!

Contacte:
Associació de Pescadors. Telf 633939342.
Platja de la Varada 08393 Caldes d’Estrac. nautic@cncaldetes.com

Informació publicada el 2 de febrer de 2017Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05