Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 07
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Entrevista a Maria Àngels Ruzafa
Fundadora d´Amics del Teatre

160910_amics_del_teatre_.jpg

Qui podria oblidar-se de l’emoció que provoca asseure’s en una d’aquelles butaques vermelles i veure com s’apaguen els llums. Aquest esglai i la sensació d’estar a punt d’emprendre un viatge ple de personatges extraordinaris i llocs fantàstics van dur un dia, ara fa 20 anys, a la Maria Àngels Ruzafa a fundar l’entitat que avui coneixem com Amics del Teatre de Caldes d’Estrac


160728_amicsteatre_mariangels_c.JPG-Diuen que tot va començar un dia a la seva perruqueria.
Sóc nascuda a Caldes, hi he viscut tota la vida. Entre el 1968 i el 2012 portava la perruqueria. Un dia comentant amb les clientes una obra de teatre que havia anat a veure, una d’elles, la Quimeta em va dir “tu que ets tan decidida, perquè no organitzes un autocar i fem una sortida al teatre?” Així és com va anar i la primera sortida que vam organitzar va ser “Busco al senyor Ferran”, una comèdia amb l’Emma Vilarasau.

-Però la seva afició al teatre venia de molt abans
Sempre m’ha agradat molt el teatre, una de les obres que em va agradar més va ser la de Cyrano de Vergerac amb Flotats. Era molt senzilla i tenia una escenografia simple, però hi havia unes escenes impactants. Sempre m’ha impressionat la capacitat dels actors d’anar desenvolupant tot allò que tenen al cap. Ho recorden tot!

- Com fa per organitzar les sortides?
Primer m’envien la programació de tots els teatres i llavors començo a mirar quines poden ser interessants, quin preu tenen, quins dies les fan...Llavors començo a dir-ho a tota la gent que acostuma a venir, i quan veig que hi ha 30 segurs tiro endavant la sortida i faig la reserva. El següent és fer un quadrant per ubicar a la gent, que tothom pugui seure amb els amics o les parelles sense que quedin separats, i en cada entrada poso el nom de cada persona darrera. Un cop a l’autocar repartim les entrades i cap al teatre. Intentem organitzar una sortida cada mes. Gràcies a la subvenció que rebem de l’Ajuntament podem oferir descomptes a les entrades i així es facilita que la gent hi pugui assistir, però sobretot la utilitzem per reduir el preu a les sortides infantils, ja que en aquestes han de venir adults a acompanyar els nens i nenes i això encareix la sortida a les famílies.

-Quin tipus d’obres són les que van a veure?
Sempre intento programar un musical, una comèdia i el que es diu teatre de text, més seriós, i també dos espectacles infantils com a mínim, però moltes vegades depèn també de l’oferta que hi hagi.

160728_amicsteatre_cartells_.jpg

-O sigui que a les sortides va tot tipus de gent i edat
Sí. Normalment omplim l’autocar, o sigui, unes 55 persones  de Caldetes i rodalies però hi han hagut sortides on érem més de 80! Un desgavell! D’altra banda, és curiós veure com la canalleta s’ha acostumat al nivell alt de certes obres de teatre. Recordo que un cop els vam portar a veure una adaptació de “El violinista a la teulada” i van seguir tot el fil sense perdre’s en cap moment.  

-Recorda alguna anècdota?
Un cop se’ns va espatllar l’autocar, havíem d’anar a poc a poc perquè no frenava i vam arribar tard. A la porta del teatre hi havia un segurata i ja em veia que no ens deixarien entrar, però la sorpresa va ser que ens estaven esperant i l’obra, que era la de “El jorobado de Notre Dame”, no va començar fins que vam seure, plens de vergonya i entrant de deu en deu per no molestar massa.


- Amics del Teatre ha anat a veure 92 obres i ha mobilitzat a més de  4.700 persones. Enguany serà el 20è aniversari. Com ho celebraran?

El 10 de setembre organitzarem una mostra a la Fabriqueta amb una exposició de cartells i una cronologia de totes les sortides que hem fet  i un audiovisual on expliquem com funciona l’entitat i amb intervencions d’aquells amics que acostumen a venir a les sortides. A les 12:30h es farà el brindis de celebració dels 20. Tothom hi està convidat! I, per acabar-ho d’arrodonir, a les 10 de la nit hem programat, conjuntament amb l’àrea de cultura de l’Ajuntament, l’espectacle de teatre musical “Divinas” – Piano Tour a la pèrgola del parc de Can Muntanyà. Hem pensat que una bona manera de celebrar-ho era fer venir el teatre a Caldes, en comptes d’anar-hi nosaltres.

- Que destacaria de tots aquests anys al front d’Amics del Teatre?
Una de les coses que més m’agrada és que molta gent em diu que gràcies a aquesta iniciativa han pogut anar a veure obres de teatre de tot tipus que els han ajudat a enriquir-se personalment i que, possiblement, sense la comoditat de les nostres sortides, no hi haurien anat. D’alguna manera aproximem la cultura a la gent. Una altra de les coses que de les que estic contenta és que a les sortides hi ve tot tipus de gent. També m’agrada veure que molts dels joves de caldes que es dediquen al món de l’espectacle venien amb nosaltres quan eren nens petits. Serà perquè els hem influït d’alguna manera?


Contacte:
Amics del Teatre. Telf 93 791 25 75
amicsdelteatre@hotmail.com

Informació publicada el 2 de febrer de 2017Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05