Pancarta 05
Pancarta 08
Pancarta 03
Pancarta 06
Pancarta 09
Pancarta 01
Pancarta 11
Pancarta 02
Pancarta 12
Pancarta 04
Pancarta 07
Pancarta 10
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Entrevista a Inés Pacho
Presidenta d´Il·lusions Solidàries

ilusions_solidaries

Més de 3.400 nens i nenes rebran una joguina solidària en finalitzar el 2016 gràcies a la tasca que desenvolupa l’entitat caldenca Il·lusions solidàries. Infants que d’una altra manera difícilment estrenarien el curs amb el material necessari o es quedarien sense gaudir d’una sorpresa aquestes vacances de Nadal. “Volíem portar il·lusions als infants” explica la presidenta de l’associació, Inés Pacho, en preguntar-li com va sorgir la idea de crear aquesta entitat.

 ilusions_solidaries- Més de 10 anys en el món del voluntariat?
Vaig començar a implicar-me en projectes solidaris quan treballava en eldepartament de comptabilitat d’Oxfam Intermón. A més de la meva feina, feia de voluntària en accions com el “Trailwalker: 100km i una causa” on m’encarregava de rebre els participants quan arribaven a la meta durant la nit. El 2010, juntament amb el meu marit Josep Mir i uns amics, vam fundar Il·lusions Solidàries.

-I aquest any repartiran més de 3.000 joguines. Com va ser el primer any?
El primer any volíem repartir les joguines a infants de Senegal a través del París Dakar, però va coincidir que la competició va canviar d’emplaçament i es va passar a fer a Amèrica. Vam haver d’enviar les joguines a través dels nostres coneguts i amics que viatjaven a Senegal. Donat aquestes dificultats i pensant que al cap i a la fi, aquí també hi ha gent amb necessitat, vam començar a repartir les joguines entre la comarca del Maresme i la ciutat de Barcelona. El primer any vam lliurar 100 joguines.

-Com funciona Il·lusions Solidàries?
Ens basem en el reciclatge i la restauració. El primer és recollir les joguines, disfresses i llibres infantils usats, després fem una selecció d’aquelles que no siguin bèl·liques, que acompleixin amb lanormativa europea en quant a seguretat, i que tinguin un cost de restauració assumible. Un cop seleccionades, fem un procés exhaustiu de neteja i les restaurem: mirem si els hi manca alguna peça, si s’ha de reparar alguna cosa o tornar a pintar, etc. Finalment les emboliquem perquè els infants les rebin com si fossin noves. La joguina ha de quedar perfecta per poder lliurar-la. Hi ha molta dedicació en cadascuna de les joguines que lliureu.

-Molta dedicació i molta estima.

El concepte solidari de l’entitat és el de portar il·lusions i per fer-ho, a més de fer una restauració més que acurada, mirem de personalitzar les joguines el màxim possible. Per exemple, a alguns dels centres els demanem que els infants escriguin tres regals que desitgen, com si fessin la carta als Reis Mags, i sempre

acomplim amb almenys un dels seus desitjos, fins i tot si això suposa comprar alguna joguina nova perquè no la tenim.

Ilusions_solidàries-Amb quines entitats col·laboreu?
La recollida de joguines la fem de tu a tu, a través d’amics i coneguts o persones que gràcies al boca a boca s’assabenten de la nostra activitat i ens porten les joguines que els seus fills ja no utilitzen. També col·laboren amb nosaltres donant-nos joguines usades l’AMPA de Sant Andreu (Barcelona), lallar Les Vinyes de Cerdanyola del Vallès i Clementoni, una casa de joguines.

-Quina és la principal dificultat?
Hi ha moltes entitats que no volen joguines de segona mà, només accepten joguines noves que no s’hagin estrenat. No creuen en el reciclatge. Tot i així hem aconseguit col·laborar amb centres quetreballen amb nens tant a Barcelona com
al Maresme. Actualment cooperem amb Creu Roja de Caldes d’Estrac, el Centre Penitenciari de Dones de Barcelona Wad-Ras, el Casal Infantil La Mina, La Fundació Comtal de Barcelona, el Casal dels Infants del Raval, La Nau de Zona Franca, i aquest any també hem començat a col·laborar amb la Fundació Germina de Santa Coloma de Gramanet i la Fundació Lotus Blau de Mataró.

-Quan es lliuren les joguines?
El 90% de les joguines les repartim a la campanya de Nadal i Reis, però darrerament els centres amb els que col·laborem ens demanen material per iniciar el curs i per a l’estiu: joguines, material escolar, disfresses, etc.

-Tothom pot ser voluntari?
Tothom. Hi ha moltes tasques a desenvolupar dins de l’entitat, des de treballar en la restauració de les joguines, com ajudar en el repartiment, la recollida, o en tasques de difusió, captació de fons, comunicació i xarxes socials. Tot i que actualment comptem amb dues subvencions: la de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona i som un dels beneficiaris dels concerts solidaris que organitza TEM productions, sempre calen mans.

-Un desig de futur
Tant de bo creixem! Ens agradaria ser una entitat de referència en el reciclatge i continuar desenvolupant la nostra tasca de sensibilització: les joguines que uns han deixat d’utilitzar poden ser una nova il·lusió per a d’altres.

Contacte:
Il·lusions Solidàries
Telf 664 50 82 42 (Inés Pacho)
Ilusions_solidaries@yahoo.es

Informació publicada el 14 de febrer de 2017Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05