Pancarta 12
Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 05
Pancarta 06
Pancarta 02
Pancarta 03
Pancarta 10
Pancarta 04
Pancarta 11
Pancarta 07
Pancarta 09
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
La 23a pesolada de Caldes comença amb una gran implicació de restauradors i creadors audiovisuals
Durant l'acte d'inauguració es van poder veure les 16 peces presentades a la que ja és la segona edició de la mostra Videopèsols
Els guanyadors i el jurat de la segona mostra Videopèsols
Els guanyadors i el jurat de la segona mostra Videopèsols

170304_23pesolada_publicL'inici de la 23a pesolada, que es va celebrar aquest 4 de març amb un acte que unia els audiovisuals amb la gastronomia, ha tornat a gaudir d'una nombrosa assistència. A les 12h del migdia, la Sala Cultural de l'Ajuntament estava totalment plena i Pau Duran, presentador de l'acte, va cedir la paraula a Rosa Pou, l'alcaldessa de Caldes, qui es va encarregar de donar la benvinguda al públic assistent.

Tot seguit es va donar a conèixer els membres del jurat de la Segona Mostra dels Videopèsols: Pep Andreu, director de producció i continguts a M1tv; Mónica San José, redactora política a TV3; Pep Blay, escriptor, guionista i crític musical; Miki Martínez, realitzador i muntador; i Pere Vila, jubilat i aficionat a la fotografia.

A continuació es van projectar els 16 curtmetratges presentats a la convocatòria, dos dels quals entraven en la categoria jove (curts realitzats per joves de 14 a 18 anys), mentre que els 14 restants participaven en la categoria d'adults (peces fetes per realitzadors de més de 18 anys).

Òscar Baró, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, juntament amb Pep Andreu van ser els encarregats de lliurar el Premi Jove Pèsol de la Floreta, a la peça "El tresor més preuat", una autèntica història de compra-venta de pèsols realitzada pels alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Poeta Maragall de Barcelona, premiat amb una càmera esportiva valorada en 150 euros.

Premi General Pesolada 2017
 Premi General Pesolada 2017
El Premi General Pesolada, de 750 euros, va ser lliurat per Rosa Pou i Pep Blai al curtmetratge "Pèsols per a tres" de  Mar Melià. Una peça de de màgiques coincidències en un context tan singular com és la 23a pesolada de Caldes.

Finalment, el curtmetratge que va obtenir el Premi del Públic, de 200 euros, va ser "Vols venir amb mi?" . Albert Marcos, el realitzador del curt, el va recollir de les mans de Josep Civit, representant del Gremi d'Hosteleria de Mataró i del Maresme i també dels Restauradors de Caldes d'Estrac

Cal destacar que l'acte va comptar també amb la presència de Miquel Àngel Martínez, president del Consell Comarcal del Maresme i Alcalde de Sant Vicenç; Joaquim Arnó, Vicepresident 1r del Consell Comarcal del Maresme, President del Consorci de Promoció Turística Costa Maresme i regidor de l'Ajuntament de Caldes; Josep Manel Nogueras, regidor Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Arenys de Mar; Josep Sánchez, regidor Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Arenys de Munt; Juan Avilés, Jutge del Jutjat de Pau de Caldes d’Estrac; Daniela Mannise, de l'associació Assessorament i Prevenció de la Sordera; Joan Noves, president del Patronat de la Fundació Palau; Maria Choya, Directora de la Fundació Palau i Sònia Parra, de la Fundació Palau

De l'Ajuntament de Caldes, a més dels regidors nombrats van ser-hi presents: David Salvà, regidor de Cultura, Joventut i Esports, Miquel Gonzàlez, regidor d'Urbanisme i Medi Ambient; Joan Baró, regidor de Serveis Urbans i Via Pública, Laura Aloy, regidora d'Acció Social, Marcos Blázquez, regidor de CIU, i Àngel Rusiñol, regidor de CIU,

Els curtmetratges es podran veure a la pàgina web: www.videopesols.cat


Una degustació de luxe per iniciar la 23a pesolada


170304_23pesolada_tapaPer concloure l'acte tots els assistents van ser convidats a fer una degustació de tapes basades en el pèsol, cortesia dels restauradors.

En total van ser 13 els restaurants participants: Voramar, amb una crema de pèsol amb encenalls de pernil, la Fonda Manau amb torradetes de pèsols saltats amb pernil jabugo, Solstici, amb el trinxat de pèsols amb cansalada i gratinat amb all i oli, Can Suñe amb un pastís de pèsols, Marola, amb croquetes de pèsols del Maresme; El Taller, amb bunyols; la Bodegueta, amb pèsols ofegats a la catalana; la Pizzeria Estrac, amb pizza de pèsols del Maresme i botifarres negra i blanca; el Tête a Tête, amb una esfera de pèsols amb formatge feta, Sotavent, amb una cullereta de crema de pèsols amb bacallà Skrey esqueixat,  el Vellard, amb una torradeta de melmelada de tomàquet, pèsol i botifarra i Ostres quin raconet!, amb un Macaró de pèsol. A més a més tothom va poder brindar amb cava Parxet de la DO Alella.

Més informació:

23 pesolada a Caldes d'Estrac [+]

Informació publicada el 7 de març de 2017Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05