Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Juntes van compartir una tarda plena de sorpreses gràcies a la tasca dels voluntaris i de la gent gran

170311_berenar_int.jpg

170311_berenar_.jpgLa sala de reunions de la Fabriqueta es va quedar petita aquest dissabte 11 de març quan unes 80 dones caldenques de diferents orígens es van trobar per celebrar el Dia Internacional de la Dona.

170311_berenar_grupa.jpgRosa Pou, alcaldessa de Caldes, i Laura Aloy, regidora d'Acció Social, va encarregar-se de donar la benvinguda a totes les assistents, que es van apropar a la trobada amb la il•lusió de conèixer la riquesa multicultural del poble i establir nous llaços d'amistat.

170311_berenar_grupb.jpgLa implicació de la gent gran, de les voluntàries i de l'equip de Serveis Socials, va fer més càlida la trobada, amb una delicada decoració de tot l'equipament per a l'ocasió, i la complicitat d'alguns familiars que van encarregar-se de distribuir el menjar i els gots.

170311_berenar_grupc.jpgVa destacar també la gran varietat de plats que les participants de la jornada van preparar per a l'ocasió donant a conèixer part de la seva cultura: empanades de pollastre típiques de Bolívia i arepas de Venezuela,Rgayef i té amb menta del Marroc entre d’altres; a més de tot tipus de dolços d'arreu del món van formar el deliciós berenar intercultural.

170311_berenar_noies.jpgI mentrestant, contínues salutacions, preguntes i moltes ganes de conèixer-se entre totes les dones vingudes de Bolívia, Argentina, Catalunya, el Marroc, Rússia o Veneçuela entre d'altres. «Caldes vol viure la seva multiculturalitat -ha explicat Rosa Pou -i com a caldencs volem gaudir d'aquesta riquesa cultural que ens identifica»

Tot això sense oblidar la condició femenina, reflectida en els escrits de l'Aurora i la Ramona, dues de les participants, llegit durant la trobada i que van emocionar a totes les presents.

El berenar intercultural de dones, una iniciativa d'Alcaldia i d'Acció Social ,ha superat totes les expectatives, especialment l'objectiu de compartir experiències vitals, creant un espai d'intercanvi cultural i coneixement que ha servit per apropar i enfortir els vincles entre les dones de Caldes.

Informació publicada el 13 de març de 2017