Pancarta 02
Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme

Cercador avançat
AGENDA
Dijous, 18 de maig de 2017  -  2/4 de 8 tarda
EXPOSICIÓ JO SÓC EL MEU PROPI EXPERIMENT
Inauguració

170505_fundaciopalau_alquimistaPoemes de l´Alquimista, publicat per primer cop clandestinament el 1952, és una de les obres més importants de Josep Palau i Fabre i un dels llibres de poesia en català més coneguts i reeditats.

En aquesta exposició, que obre el centenari, hem convidat a creadors de diferents àmbits a interpretar alguns dels poemes més destacats del llibre. Palau no es limita a escriure i publicar els seus versos: investiga, experimenta amb diferents formes i referents poètics.
A l´hora d´editar el volum, juntament amb els poemes, incorpora una reflexió sobre el tema, la forma i el motiu d´algunes dels textos. Poemes de l´Alquimista és al mateix temps creació i reflexió, poesia i assaig. D´aquesta manera Palau connecta amb una de les línies més fecundes de la creació contemporània.

L´exposició proposa una nova manera d´apropar-se a la poesia, a la poesia de Josep Palau i Fabre i als Poemes de l´Alquimista, mitjançant un plantejament innovador. El problema de la identitat, el sentiment de ser sempre estranger, l´instint que ens condueix a una identitat humana compartida, el valor de la tradició com a matèria primera de les creacions contemporànies.
Entre els col·laboradors hi ha els artistes Ignasi Aballí i Enric Farrés, l´animadora Laura Ginés, l´escriptor Sergi Pons Codina, la videoartista Maria Padrós, l´il·lustrador Arnal Ballester, el realitzador Morrosko Vila-San-Juan, els dissenyadors America Sanchez
i Albert Planas, i els arquitectes Llamazares-Pomés.

Llamazares-Pomés han pensat un sistema de cubs: cada cub desplega visualment i instal·lativament un poema. L´espectador viu el pas de la poesia de Rimbaud a la de Palau i Fabre a través de les variacions plàstiques d´Ignasi Aballí del poema L´aventura.
Laura Ginés ha treballat en una animació la descomposició del poema que fa Palau i Fabre a El poema (la música, les paraules, l´argument), inspirada en la Història d´un soldat d´Stravinski. Maria Padrós ha treballat en vídeo el poema Peix: la solitud,
la incomunicació, la sordesa. El catàleg és una edició de deu Poemes de l´Alquimista, il·lustrats per Arnal Ballester,
en un llibre-objecte.

Aquesta exposició estarà del 18 de maig al 14 d'octubre de 2017 a la Fundació Palau i del 14 de març al 10 de juny de 2018 estarà al Palau Robert de Barcelona.

Lloc: Fundació Palau
Adreça: La Riera, 54
Organitza: Fundació Palau
Tipus d'acte: Exposició
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05