Ajuntament de
Caldes d'Estrac
L┤empresa va guanyar recentment el concurs p˙blic on se li adjudica aquest servei durant l┤estiu del 2017

170629_modulproactiva.jpgProactiva serÓ l┤empresa encarregada de realitzar el servei de prevenciˇ, vigilÓncia, salvament i socorrisme a les platges de Caldes des del mes de juliol fins a meitat de setembre.

170629_modulssalvament.jpg

Fins ara Creu Roja tenia un conveni de 52.000 euros amb l'Ajuntament per realitzar aquest servei, tot i que englobava altra feina que l┤entitat realitza  durant l┤any. Aquest 2017, i desprÚs que la pr˛pia Creu Roja fes temps que ho suggerÝs, l'Ajuntament ha decidit separar els serveis en convenis diferents. Un per a la tasca de salvament i socorrisme al que s┤han destinat uns 32.000 euros i l┤altre per la resta de serveis que la Creu Roja dˇna durant l┤any per un import de 20.000 euros que es signarÓ en els propers dies.

En tractar-se,  el de Salvament i Socorrisme, d┤un servei que supera els 18.000 euros i que altres entitats poden oferir, l┤Ajuntament en compliment de la llei i davant l┤interŔs que des de 2016 han mostrat diferents empreses de salvament, ha decidit treure a concurs p˙blic la licitaciˇ a la que es van presentar la Creu Roja i Proactiva amb ofertes molt similars econ˛micament. Finalment, Proactiva ha estat la guanyadora en obtenir una millor valoraciˇ tŔcnica i oferint 10 dies mÚs de servei. De cara al 2018, es tornarÓ a obrir a concurs p˙blic la licitaciˇ on podran optar les empreses que ho desitgin.

Respecte al m˛dul de la platja, en la documentaciˇ precedent figurava que l┤Ajuntament cedia l┤espai a la Creu Roja per dur a terme les tasques de salvament i socorrisme, per˛ s┤ha detectat que aix˛ Ús erroni, en haver una concessiˇ anterior on la Creu Roja figura com titular. ╔s per aix˛ que s┤ha habilitat un m˛dul perquŔ Proactiva pugui realitzar el servei amb comoditat.

Proactiva va sorgir fa 10 anys, i en el seu recorregut destaca tambÚ la tasca social que duu a terme a travÚs de la ONG Proactiva Open Arms especialitzada en el salvament de refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bŔl•lics, persecuciˇ o pobresa.

LLegir la carta dels voluntaris i les voluntÓries de la Creu Roja [+]

Informaciˇ publicada el 29 de juny de 2017