Ajuntament de
Caldes d'Estrac

CARTELL_LINIA_VERDA.jpgL’Ajuntament de Caldes d´Estrac s’ha sumat als 300 municipis que, a nivell nacional, disposen del servei de Línea Verde. A través d’aquest canal de comunicació directe, els veïns i veïnes podran posar en coneixement a la regidoria de Via Pública els desperfectes que detectin a la seva localitat. Es tracta d’una eina de participació ciutadana per  conèixer les necessitats del municipi i així, poder donar una solució a les qüestions que es comuniquin.

Per tal de poder utilitzar aquest nou servei és necessari procedir a la descàrrega de l’aplicació mòbil de Línea Verde. Per això, l’usuari ha d’accedir a Google Play, Windows Store o APP Store en funció de la tecnologia emprada en el seu telèfon. Una vegada trobada l’aplicació, es durà a terme la descàrrega d’aquesta de manera gratuïta. A partir d’aquest moment, l’usuari haurà de seleccionar el municipi en el qual vol comunicar les incidències. El procés és molt ràpid i senzill.

Per comunicar una incidència, n’hi ha prou en prémer el botó “Notifica la teva incidència”. Un desplegable amb les diferents tipologies d’incidències apareixerà a la pantalla. L’usuari ha de seleccionar aquella tipologia sobre la qual vol informar. De manera automàtica, l’aplicació detectarà les coordenades UTM exactes en les quals s’ubica el desperfecte. El següent pas és adjuntar una fotografia de la incidència i una descripció d’aquesta. Ja només faltarà pitjar el botó “enviar”. Una vegada enviada, el personal de l’Ajuntament rebrà la notificació del desperfecte comunicat. El ciutadà, rebrà una notificació al seu telèfon sempre que es produeixi algun canvi en l’estat de la incidència que aquest hagi comunicat prèviament.

L’usuari també podrà plantejar qualsevol consulta de caràcter mediambiental. Per poder realitzar aquestes qüestions, s’ha d’escollir l’opció de “Fes la teva consulta” a la pantalla inicial de l’aplicació. En un termini màxim de 24 hores, l’usuari tindrà una resposta per part d’un equip d’experts en la matèria de manera totalment gratuïta.

A més a més, es pot consultar el domini www.liniaverdacaldetes.cat, on l’usuari disposa d’un ampli contingut de consultes mediambientals (guies de bones pràctiques, consells, informació pròpia del municipi, etc...), o fer consultes telefòniques en l’horari de 9:00h a 18:00h (l’import de la trucada és de 0,07€/minut).

Finalment, l’usuari que ho sol•liciti, podrà rebre comunicacions informatives que emetrà el propi Ajuntament. També podrà consultar els principals punts d’interès que es troben al municipi.

Informació publicada el 5 de juliol de 2017