Pancarta 12
Pancarta 09
Pancarta 03
Pancarta 05
Pancarta 02
Pancarta 04
Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 10
Pancarta 06
Pancarta 11
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
El Maresme es rendeix al crit de “Més poesia si us plau”
Més de 2.900 persones van gaudir de la programació que va concloure després d´un intens cap de setmana a Caldes d´Estrac

170713_nitsincendiades


Un any més, el festival Poesia i + ha omplert el Maresme de poesia, teatre, música i humor en una edició on el poeta Josep Palau i Fabre i la celebració del seu centenari han tingut un lloc especial. “Jo em donaria a qui em volgués”, un dels versos del poeta, ha estat leiv motiv del festival que ha pres literalment la poesia per bandera des del primer acte de presentació.

170713_fadwaMaria Choya, directora de la Fundació Palau, ha destacat que “enguany el suport de vàries institucions, tan públiques com privades, ha crescut considerablement fet que consolida també la feina que es desenvolupa des de la Fundació Palau”.

170713_losangelesDes de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac  que ha estat un dels principals col•laboradors del festival, David Salvà, regidor de Cultura, ha destacat la importància de la celebració del Poesia i +, com a impulsor de Caldes d’Estrac dins de l’àmbit de la cultura i com una eina per apropar l’obra d’artistes destacats a nivell internacional a caldencs i maresmencs.

170714_marçal_fontEl Festival va començar amb la tragèdia d’ Albert Balasch, “La caça de l’home”, que va fer emmudir el públic nombrós a l’escola de teixits de punt de Canet de Mar. A continuació, la ironia de Roger Mas acompanyat  de la cantant Bikimel, i els poetes Eduard Escoffet i Laia Martínez López van completar una vetllada inoblidable.

Poesia i + 2017 - Nico RoigMataró també va gaudir d’un públic nombrós a totes les actuacions programades, des d'Alenky, i dels poetes  Guim Valls i Maria Sevilla, fins a l’espectacle de “El pèsol feréstec”, o “Coetus”, orquestra de percussió acompanyada per Pau Riba, en un concert d’homenatge a Josep Palau i Fabre.

Poesia i + 2017 - cantutA Sant Andreu de Llavaneres un públic molt entregat va escoltar la veu de Víctor Obiols i la guitarra d’Eduard Iniesta que presentaven “Sacrilegis”, mentre que  Arenys de Mar va omplir el mercat de poesia  amb la performance “Tiberi “ a càrrec dels Nyam nyam. Tot seguit, el públic va poder escoltar a  les Isabelles. L’actuació de Jaume Mallofré i Miquel Gelabert amb l’espectacle dedicat a Palau i Fabre “Jo em donaria a qui em volgués”, i les cançons popular de Mallorca de Gomila al Pou de Glaç de Dosrius, van tancar el recorregut del Poesiai+ per les poblacions maresmenques.

Poesia i + 2017 - nit de poetesPoesia i + 2017 - Pepa PlanaEl festival es va inaugurar a Caldes d’Estrac amb Vicenç Altaió interpretant el poeta francès Antonin Artaud a través de l’experiència viscuda de primera mà per Josep Palau i Fabre i la instal.lació Ursonate Karaoke de Cabosanroque, donant veu als joves creadors Laia Torrents i Roger Aixut. El punt àlgid a la Fundació va recaure en les paraules de la poeta siriana Fadwa Souleimane. El diàleg entre Souleimane i la periodista Cristina Rivas va donar pas  a la lectura punyent i corprenedora a dues veus (Fadwa es va fer acompanyar de la poeta Odile Arqué) d’un fragment de Le passage  seguit d’alguns dels seus poemes. La força i sentiment de la jove Rosalía i la destresa de Raül Refree a la guitarra van deixar el públic que omplia la pèrgola de Can Muntanyà bocabadat. La nit però més esperada va ser la de dissabte 15 de juliol amb la lectura dramatitzada del text de Palau ’”Estimat Picasso” (amb guió del cineasta Pere Vilà). Uns magnífics i encertadíssims Lluís Homar, en el paper de Palau i Fabre, i Clara Segura en el de Jacqueline Picasso, van fer entrar al públic de ple en les reflexions i possibles situacions del poeta davant del gran artista del segle XX. Diumenge no hi va faltar l’espectacle familiar, aquesta vegada amb la pallassa Pepa Plana que va veure com el públic responia amb grans rialles a la seva poesia plena d’humor. Van tancar el festival les grans veus dels joves poetes Rubén Luzón i Sònia Mol i del més veterà Antoni Clapés i el grup de Carles Sanjosé, i Carles Belda “Càntut” , que recupera cançons tradicionals.

Més de 2.900 persones han gaudit de la programació del festival que per segon any consecutiu ha arribat a vàries poblacions del Maresme, donant a conèixer Caldes d’Estrac, la Fundació Palau i l’obra de Josep Palau i Fabre.

Informació publicada el 24 de juliol de 2017Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05