Ajuntament de
Caldes d'Estrac
La quarta edició del programa Fent Camins, impulsat per la Regidoria de Joventut, entra en la fase formativa acomplint tots els objectius

Fent Camins - 2017

Motivar els joves amb l’aprenentatge de l’ofici de la jardineria dotant-los d’eines perquè puguin afrontar el seu futur laboral amb il·lusió i noves expectatives, alhora que treballar pel parc Muntanyà, un dels espais verds més importants de Caldes d’Estrac. Aquest ha estat l’objectiu de Fent Camins des que es va posar en marxa l’abril del 2013 amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Fent Camins - 2017Aquest any no n’ha estat una excepció i els sis joves
que han entrat al programa estan fent el curs formatiu
des de l’1 de juliol. Segons la mestra jardinera encarregada
d’impartir el curs, Àngels Fernàndez: “L’objectiu és que
mentre els joves aprenen a més de l’ofici de la jardineria,
hàbits i habilitats laborals, duen a terme el servei a la
comunitat de millora i arranjament del parc de Can Muntanyà”.

Fent Camins - 2017Per això el curs està dividit en una part teòrica i
una part pràctica i s’imparteix cada dimecres, dijous i divendres al matí, fins al 30 d’octubre. Després d’aquesta primera fase es passarà a la contractació d’un dels joves participants -el que hagi obtingut més mèrits durant el curs-, com a peó de jardineria per un període que comprèn des de l’1 de novembre d’enguany fins al 28 de febrer del 2018.

Fent Camins - 2017De cara al 2018, es farà una nova edició del programa i està previst que el curs formatiu finalitzi el 31 d’agost. Un cop realitzat el curs, es contractarà un dels joves per un període de quatre mesos amb una contractació de 30h setmanals.

Des de l’Àrea de Joventut es posa de relleu el fet que gràcies a aquesta iniciativa, s’aconsegueix una inserció laboral real dels joves, afavorint que adquireixin experiències positives i enriquidores en el s

Informació publicada el 29 de setembre de 2017