Ajuntament de
Caldes d'Estrac
La renúncia de Martí Daban al seu càrrec de regidor es va fer efectiva durant el ple ordinari del 29 de gener

180129_foto_ple1Durant el ple ordinari que va tenir lloc ahir a la Sala Cultural de Caldes es va aprovar per sis vots a favor (ERC i PSC) i 5 en contra (PdCat) el pressupost per l'exercici 2018. Abans però es van debatre les al·legacions i/o esmenes que el PdCAT va presentar al pla de pressupostos presentat el passat 11 de desembre de 2017. Els punts que es van tractar i que es basaven en les al·legacions presentades pel PdCAT van ser: la falta d'exactitud alhora de determinar les subvencions que la Diputació de Barcelona otorgarà a l'Ajuntament per a la millora de l'Escola Bressol i el Poliesportiu, la contemplació del terreny del carrer Mossén Jacint Verdaguer com a part de patrimoni de sol i habitatge, el fet que alguns dels ingressos com el canon per la possible venda de l'Hotel Colon no estiguin garantits, el canvi de nom de les dues futures places d'agents cívics a agents de mobilitat i seguretat i la inadecuació de la categoria professional de la plaça d'arquitecte que té previsió de sortir durant el 2018. 180129_foto_ple2Després, en les propostes a alcaldia i un cop aprovades les actes de les sessions anteriors, es va donar  compte de la renúncia del Regidor del PdCAT Martí Daban Canaleta. Daban va explicar que el fet de deixar el càrrec ha estat per motius personals, ja que "he canviat de domicili i amb consciència no em puc dedicar al poble de Caldes tal i com es mereix". Joaquim Arnó, va destacar la seva tasca durant tots els anys que va exercir de regidor: “ha deixat empremta". Arnó també va destacar la "feina feta pel municipi" i va afegir que tot i Daban marxa de Caldes "sempre serà un ciutadà defacto del poble". 

Al seu torn, els portaveus de la resta de grups polítics, ERC i PSC,  van aprofitar per destacar la dedicació al poble del regidor, agraint la feina feta.

Finalment, i durant el torn de precs i preguntes, Joaquim Arnó va preguntar per la despesa dels ordinadors i el seu possible malbaratament i la futura concessió del Balneari. Joan Baró, regidor de Governació, va respondre primer que, d'acord amb l'informe de l'empresa especialitzada, fins que no es completi l'actualització del deficient sistema informàtic no es podran instal·lar els ordinadors. Després, Miquel Gonzalez, regidor d'Urbanisme, va explicar que la intenció de l'Ajuntament es obrir un concurs públic per a la concessió del Balneari.

Per la seva banda, i degut al trasllat de les concentracions per demanar l'alliberament dels presos polítics que es feien habitualment a la plaça de la Vila, l'ANC de Caldes va demanar la possibilitat d'endollar l'equip de so a la intersecció de la Riera amb el Mercat Municipal per tal d'apropar-se a la població. Joan Baró, regidor d'Urbanisme, va respondre que un cop el tècnic ho autoritzés, no hi hauria problema.

Informació publicada el 30 de gener de 2018