Pancarta 10
Pancarta 04
Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 09
Pancarta 06
Pancarta 12
Pancarta 11
Pancarta 08
Pancarta 02
Pancarta 03
Pancarta 05
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Entrevista a Giuseppe D'Amico, President de l'Associació Camí Ral 39
ASSOCIACIÓ CAMÍ RAL 39

GiusepedamicoL’Associació Camí Ral 39, Verdura i Cultura neix a mitjans de 2016 a Caldes d’Estrac. La idea d’aquesta entitat surgeix de la mà d’en Giuseppe d’Amico, veí del poble, en Pep Blay escritor, novelista i crític musical i en Daniel Maiorana, enginyer de So amb la intenció de donar una oferta musico-cultural a Caldetes. L’Associació Camí Ral 39 neix amb la idea d’apropar la cultura i la veu d’altres nacionalitats a la vida de Caldes. El nom de l’Associació és la mateixa adreça on s’ubica l’entitat, Cami Ral 39.

- Per algú que no hagi escoltat mai abans el nom de l’Associació, com la descriuries? Quina es la vostra filosofia? 

És una Asociació que neix amb la filosofia d’enriquir un país. Per a nosaltres, no son ni els camps de Golf, ni les ciutats dormitoris les que fan un país. És la cultura, la gent, els turistes que ens visiten, els immigrants que vénen de fora per quedar-s’hi, els poetes, els escriptors, els pintors, els músics…. Tots aquells que viuen i parlen del poble. Opino que estem vivint en una societat on la Cultura està subestimada. La cultura viu un moment difícil amb un fort desinterés per part de la població i amb uns impostos com l’IVA desmesuradament alts. S’està destruint la Cultura a favor del consumisme. La gent es deixa emportar per tonteries com el Fútbol i coses buides sense cap valor. No podem deixar de perdre aquest valor que és la cultura i que ara està a la baixa. És un valor que ens enriqueix com a persones i que ens distingeix com a poble. 

170722_nitdejazz_mozzaic_guit- Es aquest el motiu de la vostra associació?

Creiem que hi había una necessitat de donar impuls al món cultural de Caldes i com a veïns del poble que som vam decidir crear l’Associació amb l’objectiu precisament de dinamitzar la vida cultural organitzant concerts, obres de teatre i festivals.


- Qui integra l’Associació? Quina és la vostra base?

Som uns quants amics del poble (entre ells hi ha un realizador de cine, un pintor, un músic, un mestre d’escola...) que ens coneixem des de fa temps i que colaborem per muntar actes i el que faci falta. Ens agrada que la gent s’ho passi bé i estem disposats a fer el que calgui per animar al poble de Caldes a disfrutar d’un bon espectacle cultural.

- Que creieu que aporteu a Caldes amb la vostra associació que abans no es feia?

Crec que a Caldetes el que falta és la col·laboració entre les entitats. Cada una va per lliure i no ha sinergia. Personalment opino que un gremi que agrupés totes les entitats del poble podria oferir a un munt d’activitats amb més projecció i més públic que si totes les associacions anem per lliure. Per exemple, quan vam organitzar l’Estracanada (el primer festival del humor de Caldes) el passat 25 de novembre vam demanar la col·laboració dels Amics del Teatre i la resposta va ser molt positiva. Va venir gent que fins ara no habien vingut a cap de les activitats de la nostra Associació. Em pregunto: què és el que impedeix fer un Gremi d’associacions culturals?

tots_somindigenes- Què és el que us diferencia d’altres associacions culturals de Caldes?

Res en especial. Cada Associació aporta coses diferents al poble en funció dels seus propis gustos i passions. Nosaltres, per expemple, tirem més per l’humor, la música i el teatre. També ens agrada molt la mescla de cultures. Entenem la cultura com un tot i totes les cultures de diferents procedències son benvingudes a la nostra Associació. Un dels nostres objectius és apropar la cultura i la veu d’altres nacionalitats a la vida de Caldes.

- Ja porteu un any i esquatx de vida com a Associació. Quina valoració en feu?  Heu superat les expectatives que teniu el principi?

El primer esdeveniment que vam organitzar va ser la TROBADA DE JAZZ el juliol del 2016. Va anar molt bé i gràcies a la confiança que ens va donar l’Ajuntament de Caldes hem tingut la possibilitat de tornar a rebetir la cita i, a més, presentar dues noves activitats como son “Tots sóm Indígenes”(un Festival de Música Ètnica) i l’Estracanada (un petita festival d’Humor).Totes les propostes han tingut molt bona acollida de públic i, si em permets, de crítica. Ara ens trobem en fase de millora de les tres cites culturals per atraure a tothom que no va poder gaudir-ne.


- Creus que la gent del poble coneix prou la vostra Associació i el que feu en ella?

Falta més divulgació de la tasca que fem des de l’Associació Camí Ral. Aquest és un aspecte en el que volem millorar de cara al 2018 amb l’ajuda de l’Ajuntament de Caldes i, si pogués ser, també amb la col·laboració de la resta d’entitats. 

- Com poden participar els habitants de Caldes en l’Associació?  Què li diries a aquell caldenc o caldenca que vulguin formar part de la vostra entitat?

 Que vinguin i participin sense por. Que quanta més gent vingui, més events podrem crear i més atractiva serà l’oferta cultural de Caldetes sobretot per a la gent de fóra. Ens agradaría que Caldetes fós un punt cultural de referència al Maresme. Per què no?

- Quins plans de futur teniu?

Volem consolidar els actes que ja tenim i que esdevinguin part de la programació fixe cultural de Caldes i també estem treballant en la creació i coordinació de més cites culturals. 


Contacte: Associació Camí Ral 39, Verdura i Cultura

Mail. ascultural39@gmail.com

Facebook:Assosiació Cultural Cami Ral 39

Informació publicada el 9 de febrer de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05