Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Un carnaval amb rerefons polític
La rua de carnestoltes, el pregó i la nit de disfresses: els actes amb més participació del carnaval

rua_carnestoltes3

Taller_truites2

L’agosarada invitació del “sergent de la Guàrdia Civil i les seves acòlites” fent clara referència a l’aplicació del 155 en format vídeo fet pels joves de Caldes, principals impulsors del Carnaval 2018, ja anunciava que en aquest Carnaval 2018 conviurien l'humor, la crítica i el to burlesc, i així s'ha pogut veure durant tota la setmana del Carnaval.

rua_infantil4L'Espai Jove de Caldes ha estat el que ha llençat el tret de sortida, amb el taller de construcció del Rei Carnestoltes, aquest any amb un to reivindicatiu sobre les conseqüències que va originar el referèndum sobre la independència de Catalunya.

I mentre es feien els preparatius per la gran rua, també va ser l'Espai Jove el que va centrar les principals activitats del Dijous Gras amb el popular taller de truites per als alumnes de 6è de l'Escola Sagrada Família.

rua_infantil1El divendres 9 de febrer les activitats van continuar amb la rúa Infantil que va partir de l’Escola Sagrada Familia i on van participar alumnes, mestres i pares de l’Escola Bressol i Sagrada Familia. Abans de la rua, els nens van acabar d’ultimar les seves disfresses a l’escola. I per premiar la feina ben feta, els infants van poder gaudir d’un Berenar a l’Esplanada Can Muntanyà gràcies a la participació de Forn de Pa Can Serra. Per la nit, la festa va continuar amb un espectacle familiar amb DJ, animadores, coreografies, jocs i confeti a càrrec de SomDivertida, SL. Un dia ple d’emocions i sobretot de disfresses molt espectaculars com van ser el drac xinès o les mòmies vivents.

rua_carnestoltes8El dissabte 10 de febrer a la nit es van centrar els principals actes del carnestoltes amb l’esperada Rua de Carnestoltes. La nit de carnestoltes va començar amb la trobada de les carrosses a l'esplanada de Can Muntanyà: les ballarines del Coco Bongo, els forçuts, els pallassos, els zombies, les mosques, els mafiosos i les “chicas del cable” i molt més es van reunir a les 21h del vespre, i van iniciar el recorregut pels carrers de Caldes fins acabar a la plaça de la Vila. La Xaranga va acompanyar en tot moment als participants de la rua i als espectadors i un cop a la Plaça de la Vila, van llegir el pregó de carnestoltes que havien escrit els veïns del poble amb un to crític i burlesc.Tot seguit es va donar pas al concurs de Carnestoltes i al ball de comparses. rua_carnestoltes1El Regidor de Cultura, David Salvà, va ser l’encarregat de lliurar els premis. “Thirller” va endur-se el premi a la millor carrossa al que corresponien 150 euros,«Festa Hawaiana» van guanyar el premi a la millor comparsa, de 150 euros; «Caldes Gatsby» va guanyar 150 euros pel premi a la millor comparsa infantil, «el Coco Bongo» va aconseguir el premi a la millor disfressa d'adult obtenint un sopar a Tête-à-Tête de Caldes, i el premi a la millor disfressa individual infantil va ser per la Laira López Pons de la comparsa «el Circ de Caldes», un berenar per a 4 persones a Soletico.

rua_carnestoltes3La vetllada va finalitzar amb el ball de Carnestoltes a la Sala Cultural amb EXEL GRUP.

rua_carnestoltes5Tal i com mana la tradició, les Festes de Carnaval es van acabar el passat dimecres 14 de febrer amb la crema de Sa Majestat el Rei Carnestoltes i una sardinada organitzada per l’Ajuntament de Caldes d’Estrac amb la col•laboració de l’Associació de Pescadors.

A les vuit del vespre, un bon grup de caldencs i caldenques es van apropar per acomiadar el Rei Carnestoltes que va desaparèixer de seguida enmig de les flames, posant punt i final als dies de disbauxa que representa la celebració del Carnaval. Abans de la crema, es va llegir el testament que va deixar el Rei Carnestoltes als assistents. 

rua_carnestoltes4rua_carnestoltes7crema_carnestoltes1Tot seguit, l'Associació de Pescadors va posar sobre la brasa quilos i quilos de sardines que van ser el reclam de la trobada. Cal destacar, que un cop més, el rei Carnestoltes va ser construït des de l'Espai Jove. Aquest any es tractava d'en "Piolín Repressor", un polín disfressat de Guàrdia Civil amb clara referència als actes violents que es van derivar de la jornada de referèndum el passat 1 d'Octubre.

Des de l'Ajuntament de Caldes volem agraïr la participació d'Àngel Maculet, la Brigada Municipal, Creu Roja, l'Associació de Pescadors de Caldes, Diables d'Es

sardinada_popular

trac, Policia Municipal, Comparses i a l'Espai Jove. Sense la seva col·laboració el Carnaval 2018 no haguès estat possible.


Més fotos de la Rua de Carnaval[+]


Més fotos de la Rua Infantil[+]

Informació publicada el 16 de febrer de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05