Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
El desig de Palau es fa realitat amb l'exposició de Miquel Barceló
La fundació del poeta acull 68 dibuixos i gravats del pintor a l´exposició ‘Pregon desig´

foto_miquel_barcelo

Un dels somnis de Josep Palau i Fabre va ser dedicar una exposició temporal al pintor balear Miquel Barceló a les sales de la seva Fundació ja que admirava profundament la seva obra. Aquest desig no va poder realitzar-se en vida del poeta. Enguany i de forma desinteressada Miquel Barceló ha decidit col.laborar amb la celebració del centenari del naixement de Josep Palau i Fabre cedint 68 peces de tècniques mixtes que l'artista ha triat personalment.

"La generositat de Barceló ha sigut extrema", va dir la directora de Fundació Palau, Maria Choya, durant l'acte inaugural de la mostra 'Pregon Desig' ja que "reuneix obra original procedent de la col·lecció privada de l'artista mallorquí i que ha estat triada personalment pel mateix Barceló".

Miquel_barcelo_Palau_Fabre_expo_inauguració6Miquel_barcelo_Palau_Fabre_expo_inauguració3

La mostra és una oportunitat magnífica per retrobar-se amb Barceló, un dibuixant extraordinari. En aquest sentit, Rosa Pou, alcaldessa de Caldes, va reforçar el valor de l’exposició i va preuar el treball conjunt de Barceló i la Fundació Palau tot assegurant que “si submergir-se en l'univers submarí de Barceló, o perdre's per les figures i els colors d'Àfrica, o buscar la veritable fesomia del pintor en els seus autoretrats, o descobrir un projecte tant tendre com el que va portar a terme amb la seva mare el·laborant uns dibuixos que ella més tard convertiria en gravats és un plaer, fer-ho des de la Fundació Palau a Caldes d'Estrac és un privilegi”.

L'exposició, que estarà oberta fins al 9 de setembre a la Fundació Palau i Fabre de Caldes d'Estrac, es divideix en diferents àmbits: gravats de mil i una especie de peixos i pops, gravats amb termites, dones africanes, retrats fets amb llexiu, nombroses aquarel·les, dibuixos per a brodats, sèrie eròtica i autorretrats. Són obres de cronologia diversa, des del 1999 fins a l'actualitat. Completen el conjunt de peces el quadern on hi ha l'aquarel·la que ha servit com a logotip de l'Any Palau i Fabre (i que segons l'artista és un retrat de Palau) i l'aquarel·la 'Els Grius'. Peça dedicada a Josep Palau i Fabre i que forma part del fons d'art de la Fundació Palau.

De fet, la mostra inclou el quadern d'esbossos en què es pot veure com el logotip va evolucionar de les inicials del poeta fins al resultat final.

Manuel Guerrero, comissari de l'Any Palau i Fabre, va aprofitar la inauguració de l'exposició el passat 17 de febrer per fer constar la bona entesa entre la Fundació Palau i l'artista mallorquí. "Ha estat com un joc. Li vam enviar els plànols de les sales i Barceló ens va proposar diferents grups d'obres", comenta Guerrero.

Miquel_barcelo_Palau_Fabre_expo_inauguració7

Pregon desig és la primera exposició de l'artista Miquel Barceló a Catalunya des de les que la mostra de l'any 2010 al Caixa Fòrum de Barcelona.

Miquel_barcelo_Palau_Fabre_expo_inauguració4De l'acte inaugural, que va resultar un èxit de convocatòria, cal destacar els parlaments de Maria Choya, directora de la Fundació Palau, Manuel Guerrero, comissari de l'Any Palau i Fabre, Martí Pujol, Vicepresident tercer i President delegat de l'Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona i Rosa Pou, Alcaldessa de Caldes d'Estrac que va agraïr a la direcció de Fundació Palau i al seu equip el seu treball incansable i tot emplaçant a la Diputació de Barcelona a “seguir apostant per la cultura descentralitzada. És per això que és vital reivindicar de nou el valor d’un espai com el de la Fundació Palau en la comarca i el poble de Caldes”.















Les fotografíes de la inauguració son de Jordi Parra

Informació publicada el 20 de febrer de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05