Pancarta 06
Pancarta 03
Pancarta 08
Pancarta 05
Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 10
Pancarta 12
Pancarta 07
Pancarta 04
Pancarta 11
Pancarta 09
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
La gent gran de Caldes, els autčntics protagonistes
L'Exposiciķ 'Gent de Caldes', que es podrā veure a la Fabriqueta fins al 3 de mar, és una mirada íntima i personal a la Gent Gran de Caldes d'Estrac

inauguraciķ_expo_gent_caldes_fabriqueta4

expo_gent_caldesTot va comenįar quan la Leonor Manrique Fontrodona, fotōgrafa i autora de l’exposiciķ ‘Gent de Caldes’, va decidir agafar-se un temps de descans a la seva feina per acompanyar el seu pare malalt d’alzheimer. “Un any d’excedčncia per tenir cura del meu pare em va permetre retrobar-me amb la gent més gran del meu poble Caldes d’Estrac. Vaig comenįar a parlar amb ells i els hi vaig demanar permís per fotografiar-los, conscient de l’emprenta que havíen deixat al poble”, explica Leonor Manrique. Segons Manirique, “son gent que tenim una mica oblidada. No els tenim prou presents”. 

La Leonor es va dirigir a l’Ārea de Cultura per explicar la idea d’aquest projecte fotogrāfic i esbrinar com podria materialitzar-se en forma d’exposiciķ. D’aquesta manera, va nčixer la mostra que es va inaugurar el passat 18 de febrer i que es podrā veure fins al 3 de marį a la Fabriqueta. Una mirada íntima i personal a la Gent Gran de Caldes d'Estrac. Un homenatge als nostres veīns i veīnes, perō sobretot a la gent gran de Caldes, moltes vegades els i les protagonistes ocults de la histōria del nostre poble. 

expo_gent_caldes_rosa_leo“Em vaig donar compte de la importāncia del paisatge humā i que aquest es modifica constantment amb noves apoprtacions de famílies joves. Tenia la sensaciķ de que els més grans estaven  en un segon plā. Els vaig anar fotografiant pel pur plaer de comunicar-me amb ells i sense voler tenia tantes fotografies que vaig pensar que seria genial poder compartir la meva experičncia amb la gent gran de Caldes”, comenta Leonor.

D’aquesta manera, i tal i com va dir l’alcadessa de Caldes, Rosa Pou, durant l’acte inaugural “el projecte de la Leo és la histōria d’un paisatge. Perō no d’un paisatge que té a veure amb les nostres platges, els nostres turons o els nostres rials. Tampoc té a veure amb un paissatge dels nostres carrers, les nostres cases ni els nostres edificis més singulars. És un projecte que descriu la histōria d’un paissatge humā. Un paissatge que estā format per tots aquells homes i dones que, mica en mica, han ana teixint la histōria del nostre poble, Caldes d’Estrac.”

A la inauguraciķ de l’exposiciķ, en la que van assistir nombrosos veīns i veīnes de Caldes, tots els protagonistes de “les meves fotografies es van veure reflectits amb simpatia, recordant aquells detalls, potser insignificants perō plens de vida, de joventud, amb la serenor i el respecte que dķna l’edat i la distāncia”.

inauguraciķ_expo_gent_caldes_fabriqueta5“Aquesta resposta, per part dels protagonistes, va ser la satisfacciķ més intima. Contemplar aquells rostres amb un somriure i els ulls brillants va ser molt emocionant”, afirma Manrique. De fet un dels veīns fotografiats, “se’m va apropar i em va dir: te n’adones Leo que més d’hora que tard tots els que som aquí en aquestes fotos ja no hi serem?... així és la vida, no s’atura”.

Rosa Pou va anunciar que, un cop acabada l’exposiciķ, els autčntics protagonistes, la gent gran de Caldes que ha prestat la selva imatge per la mostra, podran endur-se a casa les fotografies impreses. Així mateix, l’Ajuntament de Caldes inclourā les fotografies al seu arxiu digital i es podrán consultar al web municipal de Caldes.cartell_expo_gent_gran
Informaciķ publicada el 21 de febrer de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05