Pancarta 01
Pancarta 09
Pancarta 07
Pancarta 12
Pancarta 11
Pancarta 05
Pancarta 03
Pancarta 08
Pancarta 06
Pancarta 04
Pancarta 02
Pancarta 10
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
L'Ajuntament de Caldes té previst reobrir el Parc Can Muntanyā el proper 19 de maig
Grācies a la feina desinteressada dels veīns i veīnes de Caldes durant les jornades solidāries de suport al manteniment del Parc de Can Muntanyā, aviat se'n tornaran a obrir les portes

jornada_solidaria_25_febrer

jornada_solidaria_25_febrerAmb l'objectiu de continuar la tasca iniciada pels joves de Fent Camins, de recuperaciķ i arranjament del Parc de Can Muntanyā, una trentena de veīns i veīnes de Caldes varen participar voluntāriament el passat diumenge 25 de febrer a la jornada popular organitzada per l’Ajuntament de Caldes per recuperar el Parc. Aquesta és la segona vegada que s’organitza una trobada popular per recollir llenya i arranjar el Parc de Can Muntanyā. L’objectiu d’aquestes jornades es obrir les seves portes de nou al públic el proper 19 de maig.
jornada_solidaria_25_febrerL’Āngels Fernández, mestra de Taller del programa formatiu ocupacional “Fent Camins”, va ser l’encarregada de coordinar les diferents brigades de persones que s’havien acostat al Parc voluntāriament per a colˇlaborar amb la recollida de llenya i restes vegetals. Es tractaven en la seva majoria de restes que dificultaven el pas i el bon funcionament del Parc i que van ser resultat de la tala dels pins malalts de Tomicus ara fa uns mesos.

jornada_solidaria_25_febrerSota les seves indicacions i les del jove peķ de jardineria contractat, Eric Lķpez, sota l’empara del projecte “Fent Camins”, el cap de la Brigada Municipal Antoni Degea, els regidors de l’Ajuntament David Salvā, Joan Andreu Barķ i Miquel González, l’Alcaldessa Rosa Pou, tčcnics de l’Ajuntament i veīns i veīnes de Caldes, es varen encarregar d’anar apartant els troncs i les restes de brossa vegetal de camins i de zones arbrades del Parc. Si la tasca principal durant la primera jornada solidāria del passat novembre va consistir en apartar les restes vegetals de més volum del camí principal, durant aquesta última trobada, les feines van anar més enfocades en la recollida de branques, troncs i petites restes vegetals escampades per la part de dalt del Parc Muntanyā. Un cop agrupades les restes vegetals, una petita brigada de voluntaris s’encarregaven de fer petites fogueres controlades per cremar la fusta descartada.

Després de la gran feinada feta pels voluntaris durant tot el matí, va caldre recuperar les forces amb un esplčndid dinar a la Pčrgola del Parc. Grācies a la colˇlaboraciķ de l’ārea de Medi Ambient i amb el suport de les botigues Can Piu, la Carnisseria Anna Solā i Verdura i Fruites Āngels i el Forn Pa i Cafč, als voluntaris els esperava un dinar a base de butifarra, cansalada i carxofes a la brasa, amanida. Tot aixō, banyat amb vi i aigua. En acabat, tots els voluntaris van poder accedir al Parc per poder endur-se la llenya tallada i poder gaudir del Parc Muntanyā en tot el seu esplendor.

 
jornada_solidaria_25_febrerDes de l’Ajuntament de Caldes volem agrair especialment la colˇlaboraciķ desinteressada de totes les persones que van participar tant en aquesta jornada com en l’anterior, en la que una 80 de persones van treballar també per poder recuperar el Parc Muntanyā. Després de la magnífica participaciķ ciutadana d’ambdues accions i els bons resultats, l'Ajuntament de Caldes anuncia que s’obrirā de nou les portes del Parc el proper diumenge dia 19 de maig amb una gran festa

En aquest sentit, l’Ajuntament de Caldes té previst posar en marxa una nova ediciķ de Fent Camins, amb la creaciķ d’una Brigada Jove, especialitzada en l’āmbit de la jardineria per fer tasques de manteniment al Parc Can Muntanyā.

Amb aquesta nova ediciķ de “Fent Camins” es durā a terme la contractaciķ de 2 joves peons de jardineria i un Cap de Brigada Jove que, alhora, mantindrā les funcions de Mestre/a de Taller. La contractaciķ serā d’una durada inicial prevista de 6 mesos a 20 hores setmanals, assolint així l’objectiu de fomentar l’ocupabilitat i la inserciķ laboral de joves en situaciķ d’inactivitat i, alhora, oferir un servei al municipi, a través de la metodologia pedagōgica d’aprenentatge – servei, APS.

Informaciķ publicada el 27 de febrer de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05