Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Gràcies a la feina desinteressada dels veïns i veïnes de Caldes durant les jornades solidàries de suport al manteniment del Parc de Can Muntanyà, aviat se'n tornaran a obrir les portes

jornada_solidaria_25_febrer

jornada_solidaria_25_febrerAmb l'objectiu de continuar la tasca iniciada pels joves de Fent Camins, de recuperació i arranjament del Parc de Can Muntanyà, una trentena de veïns i veïnes de Caldes varen participar voluntàriament el passat diumenge 25 de febrer a la jornada popular organitzada per l’Ajuntament de Caldes per recuperar el Parc. Aquesta és la segona vegada que s’organitza una trobada popular per recollir llenya i arranjar el Parc de Can Muntanyà. L’objectiu d’aquestes jornades es obrir les seves portes de nou al públic el proper 19 de maig.
jornada_solidaria_25_febrerL’Àngels Fernández, mestra de Taller del programa formatiu ocupacional “Fent Camins”, va ser l’encarregada de coordinar les diferents brigades de persones que s’havien acostat al Parc voluntàriament per a col·laborar amb la recollida de llenya i restes vegetals. Es tractaven en la seva majoria de restes que dificultaven el pas i el bon funcionament del Parc i que van ser resultat de la tala dels pins malalts de Tomicus ara fa uns mesos.

jornada_solidaria_25_febrerSota les seves indicacions i les del jove peó de jardineria contractat, Eric López, sota l’empara del projecte “Fent Camins”, el cap de la Brigada Municipal Antoni Degea, els regidors de l’Ajuntament David Salvà, Joan Andreu Baró i Miquel González, l’Alcaldessa Rosa Pou, tècnics de l’Ajuntament i veïns i veïnes de Caldes, es varen encarregar d’anar apartant els troncs i les restes de brossa vegetal de camins i de zones arbrades del Parc. Si la tasca principal durant la primera jornada solidària del passat novembre va consistir en apartar les restes vegetals de més volum del camí principal, durant aquesta última trobada, les feines van anar més enfocades en la recollida de branques, troncs i petites restes vegetals escampades per la part de dalt del Parc Muntanyà. Un cop agrupades les restes vegetals, una petita brigada de voluntaris s’encarregaven de fer petites fogueres controlades per cremar la fusta descartada.

Després de la gran feinada feta pels voluntaris durant tot el matí, va caldre recuperar les forces amb un esplèndid dinar a la Pèrgola del Parc. Gràcies a la col·laboració de l’àrea de Medi Ambient i amb el suport de les botigues Can Piu, la Carnisseria Anna Solà i Verdura i Fruites Àngels i el Forn Pa i Cafè, als voluntaris els esperava un dinar a base de butifarra, cansalada i carxofes a la brasa, amanida. Tot això, banyat amb vi i aigua. En acabat, tots els voluntaris van poder accedir al Parc per poder endur-se la llenya tallada i poder gaudir del Parc Muntanyà en tot el seu esplendor.

 
jornada_solidaria_25_febrerDes de l’Ajuntament de Caldes volem agrair especialment la col·laboració desinteressada de totes les persones que van participar tant en aquesta jornada com en l’anterior, en la que una 80 de persones van treballar també per poder recuperar el Parc Muntanyà. Després de la magnífica participació ciutadana d’ambdues accions i els bons resultats, l'Ajuntament de Caldes anuncia que s’obrirà de nou les portes del Parc el proper diumenge dia 19 de maig amb una gran festa

En aquest sentit, l’Ajuntament de Caldes té previst posar en marxa una nova edició de Fent Camins, amb la creació d’una Brigada Jove, especialitzada en l’àmbit de la jardineria per fer tasques de manteniment al Parc Can Muntanyà.

Amb aquesta nova edició de “Fent Camins” es durà a terme la contractació de 2 joves peons de jardineria i un Cap de Brigada Jove que, alhora, mantindrà les funcions de Mestre/a de Taller. La contractació serà d’una durada inicial prevista de 6 mesos a 20 hores setmanals, assolint així l’objectiu de fomentar l’ocupabilitat i la inserció laboral de joves en situació d’inactivitat i, alhora, oferir un servei al municipi, a través de la metodologia pedagògica d’aprenentatge – servei, APS.

Informació publicada el 27 de febrer de 2018