Pancarta 10
Pancarta 04
Pancarta 12
Pancarta 02
Pancarta 03
Pancarta 08
Pancarta 05
Pancarta 09
Pancarta 01
Pancarta 06
Pancarta 11
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Rècord de participació històric en la tercera edició de Videopèsols
Comença la 24a Pesolada de Caldes amb l´entrega de premis al creadors visuals


videopesols_1

L’inici de la 24a Pesolada, que es va celebrar el 3 de març amb un acte que unia els audiovisuals amb la gastronomia, ha tornat a gaudir d’una nombrosa assistència. A les 12h del migdia, la Sala Cultural de l’Ajuntament estava totalment plena i l’Estela Marinera presentadora de l’acte (personatge creat per Judith Fuster), va cedir la paraula a Rosa Pou, l’alcaldessa de Caldes, qui es va encarregar de donar la benvinguda al públic assistent. 

videopesols2Tot seguit es va donar a conèixer els membres del jurat de la Tercera Mostra Videopèsols: Pep Andreu, director de producció i continguts a M1TV; Mònica San José, redactora del Programa Matins de TV3; Pep Blay, escriptor, guionista i crític musical;  Pere Vila, jubilat i aficionat a la fotografia i Ramon Vallès, professional d'audiovisuals a TV3 i 1er premi de la 1a edició Videopèsols. Tots els membres del jurat eren professionals de l’auidovisual vinculats d'una manera o una altra amb el poble de Caldes. 

La jornada es va viure amb un aire rehivindicatiu. Així mateix, i en nom de tot el jurat, en Pep Blay i en Pere Vila van voler expressar les seves reflexions sobre la llibertat d'expressió, fent clara referència a la situació política actual que s'està vivint a l'Estat Espanyol. Blay, com a crític de música, va condemnar la censura que estan patint alguns cantants amb condemnes de presó per la seva música.

videopesols3

A continuació es van projectar els 22 curtmetratges presentats a la convocatòria, 6 més que l’edició anterior. De la collita de videopèsols d'enguany, cinc dels curts entraven en la categoria jove (curts realitzats per joves de 12 a 17 anys), mentre que els 17 restants participaven en la categoria d’adults (peces fetes per realitzadors de més de 18 anys). 

Per problemes tècnics, les projeccions dels curts es van demorar. Però els trucs de màgia de l’Estela i el seu contagiòs bon humor van fer passar aquests moments d’incertesa amb un somriure. 

videopesols4Òscar Baró, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, juntament amb Pep Blay, portaveu del jurat, van ser els encarregats de lliurar el Premi Jove Pèsol de la Floreta, a la peça “L’energia dels Floreta”, realitzat per Cecília Fontseré Fusellas i Berta Rubió Sarabia, alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Mediterrània d'El Masnou, on el pèsol representa la font d'energia més poderosa per a les protagonistes, premiat amb una càmera esportiva valorada en 150 euros. 

El Premi General Pesolada, de 750 euros, va ser lliurat per Rosa Pou, Ramon Vallès i Pere Vila (els dos últims com a representants del jurat) a “Llibertat Pèsols Polítics” de Jana Manich Egui i Miki Martinez, una peça que parodiava la situació política actual que viu Catalunya.

Finalment, el curtmetratge que va obtenir el Premi del Públic, de 200 euros, va ser “Pitcher”, de Maria Blanco, Ànjoli Galceran i Àlex Ventura, estudiants de l’Escola de Cinema de Reus que van venir especialment a gravar una història rocambolesca de lladres als carrers de Caldes d’Estrac. Va lliurar el premi Bouba Barrow, del Dynamic Hotel, en representació e l'Associació de Restauradors del Municipi. 

A més dels tres curts premiats, es van a atorgar tres accèssits: el Accèssit al Premi General Pesolada va a ser pel curtmetratge "Pessolada", realitzat per David González Pérez. El jurat va atorgar el Accèssit al Premi Jove Pèsol de La Floreta al curtmetratge "Pitcher" de María Blanco, qui després es va a emportar també el Premi del públic. I finalment es va a atorgar un Accèssit al Premi del Públic al curtmetratge "El tresor de Caldetes"  realitzat per Carla Varas Rosés i Núria Pujol Company.


videopesols5Cal destacar que l'acte va comptar també amb la presència de Miquel Àngel Martínez, president del Consell Comarcal del Maresme i alcalde de Sant Vicenç de Montalt; Joaquim Arnó, vicepresident 1r del Consell Comarcal del Maresme, president del Consorci de Promoció Turística Costa Maresme i regidor de l'Ajuntament de Caldes; Joan Mora, alcalde de Llavaneres, Sònia Scafa, alcaldessa de Sant Cebrià. També van assistir el regidor/a de promoció econòmica de Sant Vicenç de Montalt i Sant Andreu de Llavaneres, regidors del Consistori de Caldes i representants de les Associacions de Caldetes.

Una degustació de luxe per iniciar la 24a Pesolada 


Per concloure, Òscar Baró va agraïr especialment la participació dels creadors audiovisuals i dels restauradors de Caldes en aquest edició de la Pesolada i va convidar a tots als assitents a la degustació de tapes basades en el pèsol, cortesia dels restauradors. Així mateix, es va voler disculpar en nom de la organització per la demora motivada pels problemes tècnics anteriorment citats.

En total van ser 13 els restaurants participants: El restaurant Voramar amb un pinxo de truita de pèsol del Maresme, la Fonda Manau amb unes tapes de pèsols de la floreta ofegats amb dues botifarres, Can Suñé, un pastís de pèsol, Marola, unes croquetes de pèsols, El Taller, botifarra de pèsols de la floreta, La Bodegueta, crema de pèsols amb encenalls de pernil ibèric, la pizzeria Estrac, pizza de pèsols ofegats a l’estil emmà; el Ostres quin reconet, tomàquets cirerol farcits de hummus de  pesols i permantier de botifarra negra i permantier de poma, Sotavent, canelons de pèsols i foie amb beixamel de ceps gratinats, Solstici, pèsols estofats amb gules al foie i cruixent de parmesà, el Vellard, neula farcida de botifarres i pèsols i l’Hotel Restaurant Dynamic, pèsols del Maresme amb pernil de gla i ou “pouché”. A més a més tothom va poder brindar amb cava Parxet de la DO Alella


Veure els curts premiats:

1r Premi General Pesolada - Llibertat Pèsols Polítics

×  
Llibertat pèsols políticsLlibertat pèsols polítics

2n Premi Jove Pèsol de la Floreta - L'energia dels Floreta

×  
L'energia dels floretaL'energia dels floreta

Premi del Públic i Accèssit al Premi Jove Pèsol de La Floreta - Pitcher

×  
PitcherPitcher

Accèssit al Premi General Pesolada - Pessolada

×  
PesoladaPesolada

Accèssit al Premi del Públic - El tresor de Caldetes

×  
El tresor de CaldetesEl tresor de Caldetes

Al canal de YOUTUBE de la mostra videopèsols està la lista de reproducció d’enguany amb els 22 cuts presentats a concurs

VIDEOPÈSOLS. 3a Mostra de Curts de Caldes d'Estrac


Informació publicada el 5 de març de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05