Pancarta 02
Pancarta 09
Pancarta 01
Pancarta 12
Pancarta 10
Pancarta 07
Pancarta 05
Pancarta 03
Pancarta 04
Pancarta 08
Pancarta 11
Pancarta 06
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Arranca l'exposiciķ fotogrāfica de dones immigrants "Frente al Espejo"
La mostra es podrā veure des del 13 fins al 19 de marį a la Fabriqueta de 9.00h a 14.00h del matí

El projecte fotogrāfic “Frente al espejo” neix de la necessitat de posar en valor a les dones immigrants de la ciutat de Matarķ i fer-ho des de la mateixa perspectiva de la dona immigrant. L'objectiu és visibilitzar els "seus espais i reconeixe'ns com a dones immigrants en el nostre entorn".


"Frente al espejo" sorgeix de l'empenta d'un colˇlectiu de dones immigrants i residents a la ciutat de Matarķ, "Migradas", que es reunixen per fer accions de contingut social que involucrin la dona i la immigraciķ. Aquest colˇlectiu estā sota l'empar de la vocalia de dones del barri de Cerdanyola.

 

Aquest conjunt de dones immigrades de Matarķ van decidir treballar en aquest primer projecte, centrant-se sobretot en la part ESTČTICA. Amb aquesta exposiciķ, el que pretenen es mostrar la capacitat emprenedora de les dones d’origen estranger i la seva aportaciķ sociocultural a la societat d’acollida en els seus espais i/o negocis.

 

La idea sorgeix d'una pregunta que es fan elles mateixes "com entenem i vivim la nostra feminitat les dones immigrants en aquest nou espai?". Per donar resposta a aquesta pregunta, van voler fotografiar, en primer lloc, el mķn de les perruqueries i botigues de roba, dos dels espais en els quals les dones immigrants han creat un nínxol de negoci amb les seves característiques particulars.

 

Les experičncies generades al voltant d'un fet aparentment intranscendent generen una lectura necessāria per comprendre els processos d'integraciķ, empoderament i diāleg que estableixen les dones immigrants en la socitetat actual.

 

L'objectiu d'aquesta exposiciķ es divers. Primer, visualitzar la presčncia de dones emprenedores i immigrants que han muntat negocis relacionats amb l'estčtica. Segon, desmontar narratives victimistes sobre el subjecte migrant. Tercer, promoure entre les dones el mķn de la emprenedoria. I per útlim, promoure el teixit comercial del barri de Cerdanyola, especialment femení.


Aquesta exposiciķ s'enmarca dins de les activitats pel Dia de la Dona, celebrat el passat 8 de marį.

Informaciķ publicada el 12 de marį de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05